Strana SaS má záujem o rezorty financií a školstva, Sulík vraj vie "prispieť najviac"
12 | 03 | 2020 I SITA

„Osobne viem prispieť najviac. Dvakrát som bol na ministerstve zamestnaný. Myslím si, že sa dostatočne dobre vyznám v tejto oblasti,“ povedal Sulík.


Nová vláda musí čím skôr vzniknúť a chcem veriť, že Igor Matovič dokáže tieto vyjednávania čím skôr ukončiť. SaS má v nej záujem o kreslá ministrov financií a školstva. Vyhlásil to líder strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richard Sulík v súvislosti so šírením koronavírusu, aby nová vládna zostava mohla v tejto veci začať konať. „Stojíme pred jedným obrovským problémom, vláda pod vedením Petra Pellegriniho dlho spala,“ myslí si Sulík.

Podľa neho budúce koaličné strany sú vo fáze ako obsadiť jednotlivé ministerstvá. „Naše podmienky považujem za absolútne primerané,“ podotkol o snahe SaS získať rezorty financií a školstva. Kandidátom na post ministra financií má byť práve Sulík. „Osobne viem prispieť najviac. Dvakrát som bol na ministerstve zamestnaný. Myslím si, že sa dostatočne dobre vyznám v tejto oblasti,“ doplnil.

KORONAVÍRUS: Štát zavádza tvrdé opatrenia! Obmedzia obchody, dopravu aj reštaurácie
Ústredný krízový štáb prijal kvôli koronavírusu tvrdé preventívne opatrenia. Informoval o tom web Bratislavského samosprávneho kraja. Čítať ďalej
12 | 03 | 2020 | Peter Haluza


Okrem SaS má údajne záujem o kreslo ministra financií aj hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO). Sulík odmietol povedať, či SaS boli ponúknuté tri ministerstvá namiesto rezortu financií. „Nevynášam vnútorné záležitosť von, rokujeme o rôznych veciach,“ povedal.

Už zajtra by mala rokovať o vzniku vlády republiková rada SaS. Sulík však zdôraznil, že po jej skončení sa nebude vôbec vyjadrovať, pretože informovanie o vláde je vecou šéfa OĽaNO Igora Matoviča, ktorý dostal poverenie na vznik vlády od prezidentky.

Podľa Sulíka bude dôležité v boji proti koronavírusu pripraviť zdroje tak, aby to „nerozbilo štátnu kasu“. Ako ďalej povedal, vláda musí tých, ktorým nariadila zavrieť prevádzky, odškodniť.

Sulík odmietol, že mal jedného z možných výrobcov ochranných rúšok nahovárať, aby nepodpísal zmluvu so štátom. „Nedáva to ani najmenšiu logiku, aby som niečo také robil,“ zdôraznil Sulk. Ukázal e-mail, ktorý má dokazovať, že došlo k nedorozumeniu.

Líder SaS R. Sulík mal presviedčať vedenie Zornice, aby štátu nedodávali rúška
Líder SaS Richard Sulík mal v stredu ráno nahovárať vedenie spoločnosti Zornica, ktorá začala vyrábať respiračné rúška, aby nepodpisovala zmluvu so štátom. Čítať ďalej
11 | 03 | 2020 | TASR