Jankovská chce kvôli strachu o život vydať knihu. Má byť jej poistkou
12 | 03 | 2020 I Jaroslav Fabok

Bývalej štátnej tajomníčke aktuálne hrozí až desať rokov za mrežami. Aby sa chránila pred prípadnou pomstou, má zvažovať, že napíše otvorenú knihu o svojom živote.


Podľa informácií Trendu sa má Monika Jankovská už dlhšie stretávať s pražským vydavateľom Martinom Feldekom. Feldek, ktorý vlastní vydavateľstvo Columbus, mal s Jankovskou na stretnutiach riešiť jej profesionálny pád aj zadržanie políciou.


Syn slovenského spisovateľa Ľubomíra Feldeka už v minulosti vydal niekoľko kníh, ktorých spoločným menovateľom bol pohľad do zákulisia významných českých politikov, či spoločensky rezonujúcich káuz. Feldek dnes v podobnom duchu komunikuje aj s Jankovskou.


Jankovská môže prísť úplne o miesto sudkyne
Monika Jankovská čelí ďalšiemu disciplinárnemu návrhu. Podala ho predsedníčka súdnej rady Lenka Praženková. Za to, že Jankovská klamala o svojich kontaktoch s Kočnerom, navrhuje pre bývalú štátnu tajomníčku najprísnejší trest – odvolanie z funkcie... Čítať ďalej
23 | 12 | 2019 | Gabriel Matta

Zavolala mi krátko po jej odvolaní z funkcie. Bavili sme sa o nápade vydať u mňa knihu o jej pôsobení v politike a justícii,” povedal Feldek pre Trend. Podľa jeho slov sa s Jankovskou už dohodli aj na motíve knihy.


Zo slov vydavateľa zároveň vyplynulo, že sa bývalá štátna tajomníčka obáva nielen o svoju slobodu, ale aj o svoj život. Nepriblížil však presnejšie, z koho má vlastne Jankovská strach. Keďže počas svojej aktívnej kariéry pomohla desiatkam ľudí, mohlo by ísť o kohokoľvek z nich.


Jankovská je aktuálne obvinená z trestného činu prijímania úplatku, za ktorý jej hrozí trest vo výške päť až desať rokov. Stále však trvá na svojej nevine.


Jankovská vraj ministrovi "do očí prisahala," že s Kočnerom nikdy nekomunikovala
Monika Jankovská, bývalá štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti, ktorú zverejnená komunikácia z aplikácie Threema usvedčuje z nadštandartných vzťahov s mafiánom Kočnerom, s ním vraj nikdy nekomunikovala. Ministrovi spravodlivosti Gáborovi... Čítať ďalej
21 | 11 | 2019 | Magda Danková