USA inštalujú v Iraku systémy protiraketovej obrany v snahe chrániť jednotky pred „potenciálnym iránskym útokom“
11 | 03 | 2020 I Marek Molnár

Vedúci ústredného velenia USA oznámil, že Washington v Iraku inštaluje „systémy protivzdušnej obrany“ a „systémy protiraketovej obrany“ v snahe chrániť jednotky pred „potenciálnym iránskym útokom“. Informuje portál RT.


Americký generál Kenneth McKenzie oznámil najnovšiu vojenskú inštaláciu amerických zbraní na Blízkom východe na schôdzi Výboru ozbrojených síl, ktorá sa konala v utorok.

"Sme v procese zavádzania systémov protivzdušnej obrany a systémov balistických rakiet do Iraku, aby sme sa chránili pred ďalším potenciálnym iránskym útokom," dodal generál.

Nie je jasné, či Bagdad vôbec udelil USA povolenie, keď po atentáte na generála Kásema Solejmáního, jedného z najvplyvnejších iránskych vojenských vodcov, sa Irak vyhrážal "vykopnutím" všetkých zahraničných vojakov.

Americký útok už vtedy pobúril mnohých miestnych obyvateľov, ktorí počas masívnych zhromaždení požadovali, aby Washington prestal používať ich krajinu ako pôdu pre boj s Teheránom.

Pákistánská stíhačka havarovala počas tréningu v Islamabade (VIDEO)
Vojenské lietadlo havarovalo v Islamabade pri vykonávaní bežného výcviku. Podľa miestnych médií pilot haváriu neprežil, pričom policajní a záchranárski pracovníci zaistili miesto činu. Informuje portál RT. Čítať ďalej
11 | 03 | 2020 | Marek Molnár