MIMORIADNE: NAKA od skorého rána zatýka viacerých sudcov z Threemy
11 | 03 | 2020 I Imrich Kovačič / TASR

Policajti Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) realizujú rozsiahlu akciu vyšetrovacieho tímu Hmla. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti. Tím sa zaoberal sudcami z Threemy Mariana K.


"Momentálne prebieha rozsiahla akcia vyšetrovacieho tímu Hmla, pod názvom "Búrka". Viac informácii poskytneme až keď to procesná situácia dovolí," napísala polícia. Podľa denníka Sme sú policajti pri domoch bývalej štátnej tajomníčky Moniky Jankovskej aj sudkýň Denisy Cvikovej a Miriam Repákovej.

Viacerým bratislavským sudcom a prokurátorom boli v lete minulého roku odobraté mobilné telefóny v súvislosti s komunikáciou Mariana K. Koncom januára tohto roku nasledovali aj domové prehliadky. Počas tých boli policajti z tímu Hmla u Moniky Jankovskej, Andrei Haitovej, Denisy Cvikovej, Vladimíra Sklenku, ale aj u nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödöra. Tomu polícia zaistila telefón a iné veci.

AKTUALIZOVANÉ: Matovič by v stredu mohol povedať mená členov vlády, tvrdí Kollár
Predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár zároveň potvrdil, že kandidát strany Štefan Holý je stále v hre o post ministra dopravy. Čítať ďalej
10 | 03 | 2020 | SITA

Aktualizácia:

Podľa informácií denníka Sme a portálu tvnoviny.sk boli medzi zadržanými aj sudcovia Monika Jankovská, Andrea Haitová, Miriam Repáková, Zuzana Maruniaková, podpredsedníčka Najvyššieho súdu SR Jarmila Urbancová aj obžalovaný z vraždy Jána Kuciaka Marian K.

Portál tvnoviny.sk uvádza, že bývalý sudca Okresného súdu Bratislava I Vladimír Sklenka medzi zadržanými nie je. S políciou má spolupracovať. S Marianom K. si mal vymeniť cez Threemu tisícky správ.

Monika Jankovská je bývalá štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti za Smer-SD a sudkyňa Krajského súdu Bratislava s pozastavenou funkciou. S Marianom K. si mala cez Threemu vymeniť tisíce správ. Spolu si mali písať o množstve káuz vrátane civilného sporu o zmenky TV Markíza. V rámci neho mal Marian K. cez Jankovskú ovplyvňovať sudkyne Cvikovú, Maruniakovú a Haitovú.

Zadržaných odviezli v stredu ráno na NAKA v Nitre, viacerých už odtiaľ odviezli.

Kiska chce cez Ledeckého rozhodovať o štátnych pozemkoch
Kiskov budúci minister pôdohospodárstva V. Ledecký bude šéfovať aj štátnym pozemkom. Aj tým, ktoré ešte ostali vo Veľkom Slavkove. Čítať ďalej
10 | 03 | 2020 | Pavol Jesenský