Česká republika eviduje 58 prípadov nákazy novým koronavírusom, V Taliansku podľahlo koronavírusu ďalších 168 ľudí
11 | 03 | 2020 I TASR

Počet ľudí infikovaných koronavírusom SARS-CoV-2 sa v Česku v utorok večer zvýšil na 58. Aktuálne údaje uviedol vo vysielaní Rádiožurnálu český minister zdravotníctva Adam Vojtěch


Ide o doteraz najvyšší nárast prípadov za jeden deň (18), napísal spravodajský portál Novinky.cz s tým, že ešte v utorok dopoludnia bolo mevidovaných 40 prípadov.

U všetkých infikovaných má ochorenie COVID-19 zatiaľ mierny priebeh a nikto z nich nie je v ohrození života, poznamenal Vojtěch.

Ako ďalej uviedol, jeden z nových pacientov sa pravdepodobne nakazil v Rakúsku. Ide o dôchodcu z Pardubíc, ktorý bol na lyžovačke v Bad Gasteine.

Ďalšiou novou pacientkou je študentka Vysokej školy ekonomickej (VŠE) v Prahe. Informácie na svojej webovej stránke potvrdila aj VŠE s tým, že škola je od pondelka uzavretá a komunikuje s hygienikmi.

ňJeden z utorňajších prípadov sa objavil v Olomouckom kraji. Ide o cudzinca, ktorý sa z pracovných dôvodov zdržiaval v Británii a v Nemecku. Momentálne je hospitalizovaný na infekčnom oddelení v nemocnici v Prostějove.

Cirkev v Poľsku zvýši počet omší ale s menším počtom ľudí
V Poľsku by mali v nedeľu zvýšiť počet omší tak, aby sa na každej mohol zúčastnil menší počet veriacich. Čítať ďalej
11 | 03 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR


Česko v utorok zakázalo podujatia s viac ako 100 účastníkmi. Týka sa to divadelných, hudobných a filmových predstavení, ako aj športových či náboženských udalostí.

Ministerstvo zdravotníctva ČR zároveň rozšírilo možnosť uvaliť karanténu aj na cudzincov, ktorí budú na hraniciach kontrolovaní s príznakmi infekčného ochorenia.

V Taliansku podľahlo novému koronavírusu za posledných 24 hodín ďalších 168 ľudí. Ide o najvyšší nárast počtu obetí v priebehu jedného dňa. Informovala o tom v utorok agentúra AFP.

Počet osôb nakazených koronavírusom SARS-CoV-2 sa v Taliansku zvýšil zo 7985 na 8514. V krajine evidujú celkovo 631 úmrtí v dôsledku ochorenia COVID-19. Z nákazy sa uzdravilo 1004 pacientov, čo je o 280 viac ako v pondelok.

Taliansky premiér Giuseppe Conte v pondelok večer oznámil, že karanténa platná v Lombardsku v súvislosti so šírením koronavírusu sa rozširuje na celú krajinu.

Rezort obrany nakúpil raketové systémy. Najväčším problémom je dátum podpisu obstarania
Informáciu o nákupe raketových systémov potvrdil aj rezort obrany, pričom sa podľa stanoviska uskutočnil cez program NSPA (NATO Support and Procurement Agency). Čítať ďalej
11 | 03 | 2020 | Imrich Kovačič / SITA