U zamestnancov mestského centra v Malackách sa vírus nepotvrdil
09 | 03 | 2020 I SITA

U zamestnancov Mestského centra sociálnych služieb (MCSS) v Malackách sa koronavírus nepotvrdil. Na sociálnej sieti o tom dnes informoval starosta Malaciek Juraj Říha.


„Všetci traja zamestnanci MCSS v úplne najbližšom kontakte s nakazenou, vrátane riaditeľky, sú negatívni. Napriek tomu do skončenia inkubačnej doby ich naďalej ponechávame spolu s ďalšími siedmimi osobami v domácej práci," uviedol starosta.

„Urobili sme všetky preventívne kroky včas a v zárodku, aby sme to zvládli. Ak nepríde k zmene situácie, sfunkčníme za prísnych podmienok činnosť samotného centra, ktoré sme okamžite uzavreli a dezinfikovali," uviedol starosta a pripomenul preventívne opatrenia v Malackách, ktoré stále trvajú - zákaz hromadných podujatí a uzavretie školských zariadení, ktoré momentálne dezinfikujú. Starosta Malaciek tiež apeloval na obyvateľov, aby dodržiavali osobnú hygienu.

Na novú vládu čaká prázdna pokladnica. Slovensku nebudú stačiť ani peniaze z Európy
Koaličné rokovania ešte neskončili, nová vláda stále čaká na svoj čas, no už teraz je jasné, že jej hlavným problémom bude nedostatok financií. Čítať ďalej
09 | 03 | 2020


„V meste Malacky ani v jeho okolí nepribudol žiadny ďalší potvrdený prípad. Nateraz zostávajú v regióne chorí traja príbuzný z obce Kostolište." informovala hovorkyňa Malaciek Ľubica Pilzová. Mestský úrad vyzýva verejnosť, aby osobný kontakt obmedzila na minimum a uprednostnila e-mail, prípadne telefón. Ak je nevyhnutný osobný kontakt, Mestský úrad v Malackách žiada, aby obyvatelia nechodili po budove, ale aby doklady nechali v podateľni.

Pracovníčky klientskeho centra a podateľne MsÚ sú vybavené respirátormi a gumenými rukavicami. Všetky priestory mestského úradu, vrátane WC, kuchyniek, schodísk a výťahov boli dezinfikované. Dezinfekcia bude prebiehať dvakrát denne. Zároveň sa na základe krízového štábu prerušuje prevádzka športovej haly Malina vrátane krytej plavárne, upozorňuje mesto Malacky na sociálnej sieti.

Na Slovensku máme stále päť potvrdených prípadov, nové nepribudli
Naďalej platí, že na Slovensku je potvrdených päť prípadov v súvislosti s ochorením COVID-19 (koronavírus). Čítať ďalej
09 | 03 | 2020 | SITA