Prerozdelenie ministerstiev v budúcej vláde je takmer dohodnuté, tvrdí Matovič
09 | 03 | 2020 I TASR

Líder hnutia OĽaNO Igor Matovič, ktorý je poverený zostavením novej vlády, tvrdí, že s potenciálnymi partnermi sú už viac-menej dohodnutí na zložení novej vlády. O jednotlivých menách na konkrétnych postoch zatiaľ informovať nechce.


"Je dohodnutého veľmi veľa, sme pred finále," povedal Matovič v priestoroch Rady pre rozpočtovú zodpovednosť, kde sa v pondelok potenciálni koaliční partneri stretávajú s odborníkmi v súvislosti s výstavou nájomných bytov, ktorú presadzuje Sme rodina.

Matovič poznamenal, že nie všetko, čo bolo medializované o prerozdelení ministerstiev, je pravdivé. Naznačil, že v súčasnosti rokujú ešte o kompetenciách jednotlivých ministerstiev a detailoch.

Podľa vlastných slov verí, že "detaily nikoho nevyrušia tak, aby sme to museli nanovo skladať". Na otázku, kedy sa verejnosť dozvie zloženie vlády a nominácie, odpovedal, že čoskoro.

"Pre samosprávy platí zákaz 14 dní na všetky verejné podujatia", vyhlásil Pellegrini
Pre všetky ústredné orgány štátnej správy, miestnej samosprávy a verejnej správy platí na 14 dní zákaz organizovania akýchkoľvek verejných športových či kultúrnych podujatí. Čítať ďalej
09 | 03 | 2020 | TASR