Gauffová sa tešila na premiéru, Nadal na boj o štvrtý titul. Aj veľký turnaj v Indian Wells ustúpil koronavírusu
09 | 03 | 2020 I SITA

Jeden z najväčších tenisových turnajov na svete BNP Paribas Open v kalifornskom Indian Wells sa neuskutoční v pôvodnom termíne. Dôvodom sú obavy organizátorov z ďalšieho šírenia koronavírusu, keďže prvý prípad tohto ochorenia už potvrdili v oblasti Coachella Valley.


Turnaj v Indian Wells má prívlastok piaty najprestížnejší na svete hneď za grandslamovými podujatiami. Je to zatiaľ vôbec najväčšie športové podujatie na území USA, ktoré dosiaľ muselo ustúpiť koronavírusu. V americkom štáte Kalifornia momentálne evidujú 114 prípadov nakazených.

"Sme sklamaní, ale zdravie je na prvom mieste. Sme pripravení turnaj uskutočniť v inom termíne," uviedol riaditeľ podujatia BNP Paribas Open Tommy Haas, niekdajší štvrtý najlepší hráč rebríčka ATP vo dvojhre. Presun turnaja určených pre mužov aj ženy so spoločnou dotáciou vyše 17 miliónov USD je však prakticky nemožný.

A to vzhľadom na nabitý kalendár podujatí až do konca tenisovej sezóny, počas leta je zasa v známej púštnej oáze v Indian Wells priveľké teplo. "Sme už viacerí na mieste a rozhodujeme sa, čo budeme robiť. Je to smutné, čo nastalo po celom svete. Verím v správne rozhodnutia autorít. Opatrujte sa a buďte všetci v bezpečí," napísal na twitteri Rafael Nadal, aktuálna svetová mužská dvojka a trojnásobný víťaz z Indian Wells.

Slovan potreboval proti Banskej Bystrici predĺženie, oslabené Košice si poradili so Zvolenom, Paršin 2+1
V šlágri nedeľňajšieho 7. kola skupiny o 1.- 6. miesto v Tipsport lige sa v súboji druhého s prvým zrodilo víťazstvo Slovana Bratislava nad Banskou Bystricou 5:4 po predĺžení. Čítať ďalej
08 | 03 | 2020 | SITA


Už v pondelok 9. marca sa mala v Indian Wells začať kvalifikácia ženského turnaja a jeho hlavná súťaž mala prísť na rad v stredu 11.marca. O deň neskôr mali začať svoju hlavnú súťaž vo dvojhre muži. Víťazi oboch singlových súťaží mali zinkasovať po 1,36 miliónov USD. Vlani zavítalo do tenisového areálu v Indian Wells až 475 000 fanúšikov.

Teraz už zakúpené vstupenky budú vracať, resp. si ich ľudia budú môcť vymeniť za budúci ročník. V Indian Wells sa mali predstaviť Novak Djokovič, Rafael Nadal, či Serena Williamsová, Nami Osaková a v návrate na súťažné dvorce chcela pokračovať šampiónka nedávnej minulosti Kim Clijstersová. V nedávnej minulosti sa s trofejou nad hlavou v Indian Wells tešila aj Daniela Hantuchová, prestížny turnaj vyhrala v rokoch 2002 a 2007.

"Veľmi som sa tešila na svoj debut na tomto turnaji, ale zdravie a bezpečnosť sú prvoradé," napísal na twitteri vychádzajúca hviezda svetového tenisu Cori Gauffová. Iba 15-ročná Američanka bola v tomto roku v osemfinále Australian Open a v rebríčku WTA jej patrí 52. priečka.

"Momentálne je jasne stanovený verejný záujem - nechceme prepuknutie nákazy koronavírusom v oblasti Riverside County. Bolo by to ohrozenie verejného zdravia. Všetci sa musíme spojiť, aby sme ochránili spoločenstvo pred touto chorobou,“ uviedol David Agus, profesor medicíny a biomedicínskeho inžinierstva na Univerzite v južnej Kalifornii.

Karhan v premiére neuspel v Púchove, líder z B. Bystrice vyhral gólom z pokutového kopu
Futbalisti Dukly Banská Bystrica zvíťazili nad B-tímom Ružomberka 1:0 na jeho ihrisku a odpútali sa na tri body od Dubnice nad Váhom na čele tabuľky II. ligy. Čítať ďalej
08 | 03 | 2020 | SITA