Stredné školy v USA pridávajú do osnov „Deň ako byť dospelým“ kde učia študentov základy reálneho života
08 | 03 | 2020 I Mário Martinka
Zatiaľ čo väčšina rodičov sa snaží urobiť všetko pre to, aby svoje deti vychovávali správne, veľa detí sa v súčasnosti neučí, ako sa majú v skutočnom svete správať. 

Deti sa v minulosti učili doma základné zručnosti, ako je pranie, žehlenie, opravy v domácnosti a dokonca aj údržbu automobilov. V dnešnej dobe sa v živote detí a dospievajúcich deje „toľko“, že nie je dosť času naučiť sa tieto dôležité zručnosti. Množstvo detí prichádza na vysokú školu bez toho, aby vedeli, ako robiť základné veci, a to nemôže byť dobrý spôsob, ako začať život, píše theheartysoul.com

Stredná škola v Lumpkin County v štáte Georgia vyhodnotila vplyv rozdielov vo vzdelávaní a prišla s neuveriteľným riešením.



Na Lumpkin County High School je „Deň dospelých“ stanovený na celý deň. Jeho cielom je učiť študentov posledného ročníka stredných škôl, ako zvládnuť základné úlohy v reálnom živote a naučiť sa byť sebestačný . Všetkých 273 žiakov sa musí povinne zúčastniť na vyučovaní, aby sa naučili všetko od základov žehlenia, financií až po zručnosti v údržbe auta.

Niekoľko žiakov v škole teraz vie, kam sa pozrieť pod kapotu auta a skontrolovať olej. Obzvlášť šikovná študentka, hovoriaca s WSB-TV Atlanta, je hrdá na to, že teraz vie vymeniť pneumatiku na aute.

"Mám rôzne predmety na škole," uviedla Wikle. Na otázku, čo by urobila, keby mala pred tréningom prázdnu pneumatiku, povedala: „Zavolala by som niekomu inému, zavolala by som mojim rodičom alebo kohokoľvek na okraji cesty. Pred dneškom som nebola pripravená. “

I keď je pravda, že existujú zdroje, ako je napríklad YouTube, na výučbu domácich prác pre domácich majstrov, študenti pripustili, že sa učia a lepšie sa sústredia, keď majú možnosť zažiť výučbu v reálnom živote.

Riaditeľ Billy Kirk pozval do školy inštalatérov, mechanikov, kuchárov, elektrikárov a niekoľko ďalších odborníkov, aby deti naučili svoje remeslo. „Snažíme sa deti naučiť príklady z reálneho života. Takže keď ukončia štúdium, nie sú pripravení len na vysokú školu, ale sú pripravení na život, “povedal Kirk. "Mám dvoch chlapcov, ktorí chodia do tejto školy." (majú) 18 a 17 rokov. Hambím sa, že musím vyhlásiť, že ak sa moje deti dnes zaseknú v daždi s prázdnou pneumatikou, pravdepodobne by nevedeli, ako to opraviť, “dodal.

V škole to nekončí

Zatiaľ čo táto a niekoľko ďalších škôl v celej krajine vynakladá úsilie na prípravu svojich študentov pred ich vstupom do reálneho sveta, základné vzdelávanie by sa malo poskytovať doma. V minulosti sa deti v priemere viac zapájali do domácich prác a údržby, často sa učili sledovaním dospelých od mladého veku. Niektoré z úloh by boli ich výhradnou zodpovednosťou a naučili by sa, ako spolupracovať ako rodina.

Niektorí tvrdia, že dospievajúci sú dnes „prepracovaní“ a zažívajú viac stresu ako dospelí, čo môže čiastočne viesť k zvýšeniu miery úzkosti a depresie. Tieto stresy však pochádzajú z iných zdrojov, ako napríklad školská práca, šikanovanie, sociálne médiá, atď. Znamená to však menej domácich prác pre deti a dospievajúcich? Krátka odpoveď znie: nie. Šanca, že vaše dieťa trpí úzkosťou alebo depresiou z domácich prác, je pravdepodobne veľmi nízka. Dospievajúci potrebujú poradenstvo a rozhovory s ľuďmi, ktorí chápu fázu života, ktorou prechádzajú. Potrebujú ľudí, ktorí by ich počúvali a dali im šancu podeliť sa o svoje problémy bez toho, aby sa cítili, akoby boli súdení alebo karhaní.

Síce má mnoho škôl dnes rôznych poradcov, to však neznamená, že rodičia a opatrovníci sa nemusia zapojiť a lepšie komunikovať so svojimi deťmi. Dospievajúci v dnešnej dobe nie sú prepracovaní, oni sú skôr rozptyľovaní. Väčšina detí si želá, aby sa s nimi zaobchádzalo ako s dospelými, a aký je lepší spôsob, ako to dosiahnuť, ako nechať ich zaoberať sa s takzvanými „dospeláckymi vecami?“ Posielanie vášho dieťaťa do obchodu s potravinami a dôvera v to, že sa vrátia domov a s nákupom, je obrovská zodpovednosť a verte tomu alebo nie, ocenili by, keby sa s nimi zaobchádzalo ako s dospelými a tým pádom by si našli menej času na depresiu.

Zdroj: theheartysoul.com


NASA žiada nadšencov, aby vyvinuli senzory pre budúce vozidlo na Venuši
02 | 03 | 2020 | Mário Martinka