Karhan v premiére neuspel v Púchove, líder z B. Bystrice vyhral gólom z pokutového kopu
08 | 03 | 2020 I SITA

 Futbalisti Dukly Banská Bystrica zvíťazili nad B-tímom Ružomberka 1:0 na jeho ihrisku a odpútali sa na tri body od Dubnice nad Váhom na čele tabuľky II. ligy.


O troch bodoch v prvom jarnom kole pre hostí rozhodol gólom z pokutového kopu v 54. min Čiernohorec Miladin Vujoševič. Práve tento hráč prišiel do Banskej Bystrice počas zimy z Dubnice a v novom drese prvýkrát trafil do čierneho v súťažnom zápase. Celkovo v tejto sezóne zaznamenal siedmy gól. Banskobystričania sú so ziskom 19 bodov (6-1-2) zároveň najúspešnejší tím na ihriskách súpera.

"Som spokojný s výsledkom aj s predvedenou hrou, mohli sme dať aj poisťovací gól, mali sme na to šance. Na druhej strane mal ich aj súper. Ružomberčania nastúpili vo veľmi silnom zložení, nebolo to klasické ´béčko´, mali veľa hráčov z ´áčka´. Chlapcom patrí absolutórium, veď prišli z malej umelej plochy na veľkú prírodnú trávu. Už v 60. minúte museli odchádzať, do zápasu vložili všetko a ja im za to ďakujem," uviedol tréner MFK Dukla Banská Bystrica Stanislav Varga, cituje ho portál futbalnet.sk.

Bratislavská župa prerušila vyučovanie na všetkých svojich stredných školách
Bratislavská župa prerušila vyučovanie na všetkých svojich stredných školách. Čítať ďalej
08 | 03 | 2020 | SITA


Dubnica prehrala v nedeľu v Šamoríne 1:2. Domáci si pripísali štvrté víťazstvo za sebou a posunuli sa nad zostupovú líniu na 12. miesto. Žilinské "béčko" si doma poradilo s FC Petržalka 1:0. O troch bodoch pre domácich rozhodol už v 10. min Adrián Kaprálik. Rezerva Žiliny je v tabuľke piata, kým Petržalka až štrnásta. Na Petržalku sa bodovo dotiahol B-tím Slovana Bratislava. Vďaka gólom Dávida Strelca a Slovinca Žana Medveda slovanisti doma zdolali MFK Tatran Liptovský Mikuláš 2:1.

V jedinom sobotňajšom zápase sa zrodilo tesné víťazstvo domácich. Futbalisti MŠK Púchov si na svojom ihrisku poradili s mužstvom KFC Komárno, ktoré prvýkrát v majstrovskom dueli viedol bývalý reprezentant Miroslav Karhan, tesne 1:0 (1:0). Jediný gól Púchovčanov dosiahol v 33. min Jakub Michlík. Zverenci trénera Vladimíra Cifraniča odskočili svojmu súperovi na rozdiel 4 bodov a v priebežnej tabuľke sa posunuli na 8. pozíciu. V sobotu sa malo hrať aj východniarske derby Košice - Poprad, ktoré sa však vedenie súťaže pre nespôsobilosť hracej plochy rozhodlo preložiť na náhradný termín 18. marca.

Generálna prokuratúra preverí zákonnosť postupu Petržalky pri príprave volieb do NR SR
Zákonnosť postupu bratislavskej Petržalky pri príprave februárových parlamentných volieb preverí Generálna prokuratúra (GP) SR. Týka sa to niekoľkých prípadov zosnulých zapísaných vo voličských zoznamoch. Čítať ďalej
08 | 03 | 2020 | TASR


Výsledky - II. liga 2019/2020 - 18. kolo - priebežný súhrn:

PIATOK

FK Železiarne Podbrezová - MFK Skalica 1:0 (1:0)
Gól: 22. Pribula

SOBOTA

MŠK Púchov - KFC Komárno 1:0 (1:0)
Gól: 33. Michlík

FC Košice - FK Poprad odložili pre nespôsobilý terén na 18.3.

NEDEĽA

MFK Ružomberk "B" - MFK Dukla Banská Bystrica 0:1 (0:0)
Gól: 54. Vujoševič (z pok. kopu)

MŠK Žilina "B" - FC Petržalka 1:0 (1:0)
Gól: 10. Kaprálik

ŠK Slovan Bratislava "B" - MFK Tatran Liptovský Mikuláš 2:1 (0:1)
Góly: 56. Strelec, 72. Medved - 16. Laura

FC ŠTK 1914 Šamorín - Dubnica nad Váhom 2:1 (1:1)
Góly: 20. Zuberu, 66. Bednár - 10. Jakúbek

SLAVOJ Trebišov - Partizán Bardejov BŠK 2:1 (1:0)
Góly: 27. Černák, 74. Cicman - 77. Horodník

Dôležitá je stabilná vláda s kvalitným programovým vyhlásením a tiež kvalitná koaličná zmluva, myslí si Heger
Pre víťaza parlamentných volieb hnutie OĽaNO je dôležité vytvorenie stabilnej vlády, kvalitné programové vyhlásenie a tiež koaličná zmluva. V diskusnej relácii O 5 minút 12 RTVS to povedal člen predsedníctva hnutia Eduard Heger. Podľa neho je... Čítať ďalej
08 | 03 | 2020 | SITA