Často premýšľal nad koncom reprezentačnej kariéry, v Bratislave sa stal z Veselého český hrdina
08 | 03 | 2020 I SITA

 Hrdinom prvého daviscupového stretnutia medzi Slovenskom a Českom bol 26-ročný Jiří Veselý. Zvládol oba svoje singlové zápasy a ziskom dvoch bodov najviac pomohol Čechom k postupu na novembrový finálový turnaj do Madridu.


V rozhodujúcom dueli so slovenskou jednotkou Andrejom Martinom otočil zápas z nepriaznivého stavu 4:6, 2:5 a v treťom sete dokonca odvrátil mečbal súpera.

"Bol to určite najdramatickejší zápas, aký som odohral v Davisovom pohári. Samozrejme, človek má naučené nejaké šablóny v určitých momentoch. V poslednom čase som pár mečbalov odvrátil a veril som tomu, že pokiaľ trafím prvý servis, tak sa hrať nebude. Zodpovednosť v tom momente bola veľká. Ak by som prehral, prevahu by mali Slováci, ktorí boli na dobrej vlne. Našťastie to vyšlo. Keď som vyrovnal na 5:5, veril som, že získam aj ďalší gem. Nervy som udržal na uzde, ale mal som aj šťastie," zhodnotil sobotňajšiu dvojhru Veselý.

Veselý dosiahol v Bratislave svoje 12. a 13. víťazstvo v prestížnej súťaži mužských tenisových tímov. "Som veľmi rád, že som zvíťazil, pretože v posledných rokoch som sa dosť trápil. Hľadal som cestu ako sa dostať z psychického kŕča a priznám sa, že som často rozmýšľal, že Davis Cup zabalím.

Vláda dala v Taliansku do karantény 16 miliónov ľudí
Cieľom je zastaviť šírenie nového koronavírusu v európskom epicentre epidémie. Čítať ďalej
08 | 03 | 2020 | SITA/AP, TASR


Prežíval som nepohodu, vyšťavilo ma to a potom som nehral dobrý tenis ani na ďalších turnajoch. Sám seba som sa pýtal, prečo mám ďalej pokračovať, keď neviem tímu pomôcť. Verím, že tento zápas to celé otočí," uviedol 64. hráč rebríčka ATP.

Česi sa na rozdiel od minulého roku prebojovali na finálový turnaj, kde nechcú byť iba do počtu. "Vedel som, že to v Bratislave bude veľmi ťažký zápas. Po prvom dni to vyzeralo optimisticky, ale máme skúsenosti s tým, že zo stavu 2:0 bolo zrazu 2:2 a v Holandsku sme dokonca prehrali. Všetci sme vedeli, že musíme byť koncentrovaní, ale nečakal som, že Andrej Martin bude hrať taký skvelý tenis. Klobúk dolu pred Jirkom, že to zvládol a s Lukášom nás doviedli do Madridu. Určite tam nepôjdeme ako outsideri a budeme chcieť uspieť," povedal kapitán tímu ČR Jaroslav Navrátil.

Rovnako ako Dominika Hrbatého aj českého kapitána nemilo prekvapilo veľa prázdnych sedadiel v hľadisku. "Samozrejme, situácia na Slovensku, v Česku a celkovo vo svete, nie je ideálna. Veľa ľudí sa možno zľaklo toho vírusu a neprišlo sa pozrieť. Keď som videl akú skvelú kulisu mali slovenské dievčatá a svoj zápas proti Britkám vyhrali, tak som očakával niečo podobné aj teraz. Prvý deň bol veľmi slabý, v sobotu to bolo už lepšie a atmosféra bola vynikajúca," dodal Navrátil.

Najhlúpejšie darčeky k MDŽ
Sú darčeky, ktoré by si mali muži radšej odpustiť. Radí Komsomolská pravda. Čítať ďalej
08 | 03 | 2020 | Preklad: Redakcia HD