Šport: Hokejisti Kladna nebudú v nasledujúcej sezóne súčasťou českej najvyššej súťaže, Čajkovského gól nepomohol hráčom Dinama Moskva
07 | 03 | 2020 I SITA

Hokejisti Kladna nebudú v nasledujúcej sezóne súčasťou českej najvyššej súťaže. "Rytieri" v záverečnom kole základnej časti prehrali v priamom súboji o udržanie sa medzi elitou s Litvínovom 2:6 a obsadili posledné 14. miesto.


V drese "chemikov" si pripísal jednu asistenciu útočník František Gerhát, brankár Jaroslav Janus nazbieral 24 úspešných zákrokov. Darilo sa aj ďalším Slovákom. Mário Lunter s Pavlom Skalickým skórovali pri víťazstve BK Mladá Boleslav nad Zlínom 3:0. Gólovo sa presadil aj obranca Vítkovíc Mislav Rosandič, ktorého tím prehral v Hradci Králové 2:5. Jeho spoluhráč Peter Trška zaznamenal jednu asistenciu. O jednu gólovú prihrávku si vylepšili štatistiky aj Matúš Sukeľ zo Sparty Praha, František Skladaný z Olomouca, Oldřich Kotvan z Liberca a Dominik Graňák z Karlových Varov. V drese "energetikov" dal gól útočník Tomáš Mikúš.

Zibanejad napodobnil Gáboríka či Bondru. Mika za prezidenta, napísal Lundqvist
V decembri 2007 musel švédsky brankár Henrik Lundqvist vzdať hold Mariánovi Gáboríkovi, ktorý ho ako hráč Minnesoty Wild päťkrát prekonal v jednom zápase. Čítať ďalej
06 | 03 | 2020 | SITA


-Gól slovenského obrancu Michala Čajkovského nepomohol hráčom Dinama Moskva k víťazstvu v treťom zápase štvrťfinále play-off Západnej konferencie v Kontinentálnej hokejovej lige proti Spartaku Moskva. Urastený bek v 35. minúte upravil na 4:3, ale jeho tím prehral na klzisku "červeno-bielych" 4:5 po predĺžení a v sérii vedie už iba 2:1. V zostave Spartaka nechýbal ani brankár Július Hudáček, no po necelých štyroch minútach a dvoch inkasovaných góloch prenechal miesto Nikitovi Bespalovovi. Po piatkových súbojoch sú blízko postupu do ďalšieho kola play-off hokejisti Sibiru Novosibirsk, CSKA Moskva aj Ak Bars Kazaň, všetky spomenuté tímy vedú 3:0 na zápasy.

-Slovenský útočník Tomáš Záborský spečatil víťazstvo SaiPy v piatkovom zápase fínskej najvyššej hokejovej súťaže Liigy, v ktorom jeho tím triumfoval na klzisku TPS Turku 4:2. Tridsaťdvaročný krídelník skóroval v závere stretnutia do prázdnej bránky a bol to preňho 18. presný zásah v 50. súťažnom vystúpení v sezóne. Dovedna má na konte 40 bodov (18+22).

-Sobotňajší duel 18. kola druhej najvyššej slovenskej futbalovej súťaže medzi FC Košice a FK Poprad sa neuskutoční podľa plánu. Dôvodom je nevyhovujúci stav hracej plochy v košickom Čermeli. Náhradný termín stretnutia zatiaľ nie je známy.

Bratia Saganovci sa predstavia na pretekoch Paríž - Nice. Pred desiatimi rokmi tu Peter dosiahol prvé víťazstvá
Bratia Peter a Juraj Saganovci sa predstavia na cyklistických etapových pretekoch Paríž - Nice (8. - 15. marca). Nemecký tím Bora-Hansgrohe o tom informoval na sociálnej sieti twitter. Čítať ďalej
06 | 03 | 2020 | SITA