Predbežný zoznam členov novej vlády je na svete!
07 | 03 | 2020 I Peter Haluza

Denník Pravda získal od spoľahlivého zdroja takmer kompletný zoznam členov novej vlády pod vedením Igora Matoviča (OĽaNO).









Vedúca strana má mať mať len jedného vicepremiéra. Zároveň sa potvrdili aj informácie, že Sme rodina obsadí kreslo podpredsedu vlády pre informatizáciu.

Rezort financií má viesť podľa Pravdy Richard Sulík (SaS) a na čele ministerstva hospodárstva má byť Eduard Heger (OĽaNO).

Prezidentka Zuzana Čaputová by chcela vládu do dvoch týždňov
Prezidentka Zuzana Čaputová by chcela spoznať zloženie novej vlády do dvoch týždňov. Agentúre SITA to povedal hovorca hlavy štátu Martin Strižinec. Čítať ďalej
07 | 03 | 2020 | SITA


Aj napriek silnému nesúhlasus ekonomickými plánmi hnutia Sme rodina má Ministerstvo dopravy a výstavby SR obsadiť Kollárov spolustraník Štefan Holý. Pôdohospodárstvo dostane strana Za ľudí a jej nominant Vladimír Ledecký.

Školstvo si nárokuje SaS a jej odborník Branislav Gröhling. Prekvapivá ne je nominácia hnutia OĽaNO na ministertsvo kultúry v osobe Natálie Milanovej, keďže obyčajní pôvodne na tento post počítali s Jánom Budajom.

Po viacerých sporoch medzi koaličnými partnermi by mal Ministerstvo životného prostredia SR obsadiť Ján Mičovský (OĽaNO). Šéfom rezortu zdravotníctva má byť Marek Krajčí (OľaNO). Ministerstvo spravodlivosti chcú zveriť Márii Kolíkovej (Za ľudí).

Kiska možno skončí v politike nadobro. Volebný výsledok zasadil tvrdú ranu jeho sebavedomiu
To, že sa strana Za ľudí rozhodla vstúpiť do koaličných rokovaní ešte neznamená, že Andrej Kiska v politike neskončí úplne. Čítať ďalej
06 | 03 | 2020 | Jaroslav Fabok


Silové rezorty majú obsadiť Milan Krajniak (Sme rodina) ako ministrer obrany a Gábor Grendel (OĽaNO) ako ministrer vnútra.

Pravda pred niekoľkými dňami spomenula, že diplomaciu by mohol riadiť Tomáš Valášek (Za ľudí) alebo Martin Klus (SaS). Nie je však vylúčené, že táto funkcia nakoniec pripadne obyčajným. Do úvahy by prichádzal napríklad Jaroslav Naď (OĽaNO).