Povolebný vývoj na Slovensku je sklamaním pre všetkých voličov okrem bigamistov
07 | 03 | 2020 I Pavol Jesenský

Z výsledkov týchto volieb sa môžu tešiť maximálne fanúšikovia mnohoženstva, ktoré dlhodobo propaguje svojím životným štýlom Boris Kollár. Ani v kampani totiž okrem sociálnych istôt, ktoré sú pre zabezpečenie jeho (neúplných) rodín potrebné, vrátane bytovej otázky, totiž nič viac neponúkol.


Kollár aj tak dokázal získať nádherných 8,24 percenta hlasov, ktoré mu vďaka povolebnej konštelácii a Matovičovej náklonnosti zabezpečili luxusnú pozíciu vo vyjednávaní o budúcej vláde. Aký reálny pozitívny prínos môže mať tento "kamarát mafiánov" pre život obyčajného Slováka, je však veľkou otázkou. Ak nezrealizuje svoj plán s nájomnými bytmi, ktorý je podľa mnohých ekonómov odsúdený na neúspech, nemá reálne čo ponúknuť.

Bude si užívať na poste šéfa parlamentu, možno niečo vyryžuje na vicepremiérskom poste pre informatizáciu, kde sa točia obrovské peniaze, podobne tak na ministerstve dopravy a výstavby. Reálne však môže vďaka týmto postom priniesť Slovákom maximálne kvalitnú prácu na ministerstve dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja, ak tam presadí Hollého.

A tu sme, okrem bytovej otázky, ktorá je problémom len pre veľké mestá, nejako viac rozumných návrhov zatiaľ nepočuli. Diaľnice tak možno ešte ďalších 23 rokov ostanú vo fáze „raz to do tých Košíc dotiahneme“

Predbežný zoznam členov novej vlády je na svete!
Denník Pravda získal od spoľahlivého zdroja takmer kompletný zoznam členov novej vlády pod vedením Igora Matoviča (OĽaNO). Čítať ďalej
07 | 03 | 2020 | Peter Haluza

Hlasy pre "šaša z Trnavy"

Aj keď si to vďaka volebnému výsledku OĽaNO (25,02 %) jeho voliči ešte neuvedomujú tiež nie je veľmi čo oslavovať. Okrem črtajúcej sa koalície, pre mnohých aj s "neprijateľným" Kollárom, si mnohí museli uvedomiť, že hlas, ktorý odovzdali radšej Matovičovi ako KDH, PS/Spolu, alebo inej strane, je v podstate hlasom pre cirkusanta, ktorý zrazu nadobudol zodpovednosť za naše životy.

Dobre to ilustrujú jeho výroky o tom, že ani presne nepozná poslancov, ktorí sa za jeho hnutie dostali do parlamentu. Ak nepozná ich, ako môže poznať potreby voličov?  A naozaj si myslí, že ad hoc lepením volebného programu na základe ankiet urobí Slovensko lepším?

Samozrejme, že mu v obave o vlastné osudy musíme držať palce, ale toto vyzerá na veľké povolebné sklamanie. Ak sa nestane nejaký zázrak, toto víťazstvo dostihne po najbližších voľbách aj samotného Matoviča a jeho pozliepanú partičku kresťanských aktivistov, liberálov a – ako proklamuje v názve hnutia – osobností. Mimochodom, našli ste tam nejakú osobnosť? Všetko iba rebeli. Aj vrátane Remiášovej, Pročka, či Budaja.

"Šašek" málem králem. Ako vyzerala Matovičova cesta na vrchol
V roku 2010, keď sa Igor Matovič prekrúžkoval z ním zvoleného posledného miesta kandidátky SaS, prišiel do parlamentu v šľapkách a plátaných nohaviciach. O desať rokov neskôr sa stal mužom číslo jeden, na ktorého pleciach stojí úloha poskladať... Čítať ďalej
03 | 03 | 2020 | Jaroslav Fabok

"Úspech" pre Smer-SD

Úplným fiaskom boli tieto voľby pre Smer-SD. Aj keď sa to vzhľadom na vývoj preferencií čakalo, dopadlo to ešte horšie. V tomto prípade sa však nie je čo čudovať. Dvanásť rokov vládnutia, doslova stovky káuz od rozkrádania cez vraždu novinára nemohli vyústiť inak, ako do volebného výsledku, ktorý je o desať percentuálnych bodov horší, ako pre štyrmi rokmi.

Ak do toho prirátame slabučkú kampaň, dvojtvárnosť dua Fico – Pellegrini a celkovú únavu voliča z tejto partie, ktorá už vládla aj s Mečiarom a Slotom, je to vlastne nakoniec ešte aj tak úspech. Nasledovať už však bude len pozvoľný pád a osud á la SDKÚ či HZDS. Samozrejme ak to Matovič úplne nepobabre a Fico a spol. sa slávnostne nevrátia o dva roky s nejakou víziou tretej cesty (pardon, štvrtej, tretia už tu bola), ktorá im zabezpečí opätovný návrat k moci.

Smutný obraz opozície: Galko sa pustil do Kisku
Blok „demokratickej opozície“ sa láme ešte pred voľbami Čítať ďalej
20 | 02 | 2020 | Jaroslav Fabok

Do parlamentu sa dá dostať aj bez programu

Smutnou postavičkou je Sulík a jeho SaS, ktorí kedysi tvorili politiku na Slovensku spolu s SDKÚ, KDH a Mostom-Híd. Ich volebný výsledok nepochybne ovplyvnila aj kauza tak nekonečne dlho odkladaného odchodu "odpočúvača" Galka a jeho družiny. Rovnako aj Sulíkova dlhodobá neprítomnosť na politickej scéne vďaka europoslancovaniu a v podstate žiadny volebný program. Aj keď je to momentálne jediná "programová" strana v rodiacej sa koalícii.

Pri SaSke si aj tak každý vybaví ich nezrozumiteľné koliesko a odvodový bonus, ktorý našťastie nikdy neuzrel svetlo sveta. Tam sa program strany začína aj končí a ani falošná Nicholsonová im nedokázala priniesť viac, ako 6,22 %. Všetko aj vďaka tomu, že mainstream nechal Sulíka za jeho "kočnerovskú" kauzu Sasanka už na pokoji.

Trúfne si ešte Sulík na tričko JBM Alianciu za RDN???
Zdá sa, že dnes už mu spadol hrebienok a pokorne čaká, čo si pre neho Matovič a jeho partneri pripravia. Čítať ďalej
02 | 03 | 2020 | Peter Haluza

Kšeftujte s pozemkami, vstúpite do parlamentu

Do štvorlístka nám ostáva „strana“ Za ľudí, ktorá je vďaka Kiskovým opätovným plánom odísť z politiky (súčasným, nie tým spred troch rokov), de facto v kóme a snaží sa vybúchať zo svojho volebného výsledku (5,77 %) čo najviac. Vzhľadom na zakladateľa strany, ktorý je okrem prezidentovania už viac známy ako kšeftár s pozemkami za aktívnej účasti popradského mafiánskeho bossa, sa nie je ani čo čudovať. Nezachráni to ani Veronika Remišová, ktorej „prestup roka“ od Matoviča iste vojde do dejín politiky.

Navyše Kiska mal byť jediným spojencom Čaputovej v parlamente. Lenže ten sklapol a podľa všetkého nebude ani poslancom a miesto seba nominuje Remišovú. Svojho "komplica" tak Čaputová v parlamente nemá a jej prezidentovanie sa preto môže pokojne zúžiť len na výber vhodnej módnej garderóby a častejšie zahraničné cesty s rodinkou a známymi.
1488

Zo strán v parlamente nám ostáva ĽSNS, ktorá síce získala viac voličských hlasov ako v minulých voľbách, ale jej jasný profašistický odkaz typu šeky na 1488 eur ju však udržuje dúfajme v solídnej vzdialenosti od akéhokoľvek vládneho zoskupenia. Teda zatiaľ. Nikto nevie povedať, čo nás to len čaká.

AKTUALIZOVANÉ: PS/Spolu zvažuje ústavnú sťažnosť na voľby
Počas volieb zjavne nebolo zarátaných veľké množstvo preferenčných krúžkov, podnet na Ústavný súd SR zvažuje aj líder strany Vlasť Štefan Harabin. Čítať ďalej
04 | 03 | 2020 | Peter Haluza

Trpké prehry

Jednoznačným lúzrom volieb je koalícia PS/Spolu, ktorej parlamentné kreslá ušli len o 926 hlasov. A nebolo to len o blokovaní parlamentu pred hlasovaním o 13. dôchodkoch, ktoré si netrúfne zrušiť ani terajšia nádejná koalícia. Bolo to aj o nafúkanosti, neustálym odkazom iným politickým stranám a obviňovaní Kisku, že s nimi nešiel do volebnej koalície. Spolupráca s týmto pochybným zoskupením so sebou stiahla aj KDH, ktoré pod vedením liberálneho "kacíra" Hlinu, už definitívne stratilo punc konzervatívnej pro-life strany a vypratalo pozície pre ultrakonzervatívne tváre v hnutí OĽaNO.

Skutočnou škodou vzhľadom na skladbu voličov je volebný výsledok strán, reprezentujúcich maďarskú menšinu. Sem sa sčasti dá počítať Most-Híd (2,05 %), ktorý utrpel tento výsledok najmä spojením so Smerom po minulých voľbách, únavou z Bélu Bugára a ne/spoluprácou s ostatnými maďarskými stranami. Veď ešte aj MKO-MKS dosiahla o takmer dva percentuálne body lepší výsledok.

S rozhovormi o novej vláde rastú obavy z vplyvu veľkopodnikateľa Sabola na SaS
Zdroj: Webnoviny Čítať ďalej
07 | 03 | 2020 | Imrich Kovačič / SITA

Stratia sa už Danko a Harabin?

Otázkou ostáva, či volebný výsledok a nutnosť vracať požičané peniaze na kampaň definitívne pochovajú akékoľvek snahy Štefana Harabina preniknúť do politiky. Jeho Vlasť síce získala 2,93 %, to však nestačí ani na príspevok za voľby od štátu.

A túto kritickú hranicu sa len s veľkým vypätím síl podarilo prekonať Andrejovi Dankovi a jeho SNS (3,16 %). Tu sa dá takmer s istotou konštatovať, že pod vedením tohto generátora náhodných slov sa táto najdlhšie fungujúca strana do parlamentu v krátkom čase našťastie nevráti.

Najväčšou porážkou týchto volieb, sú ale s istotou nafúkané mainstreamové médiá, ktoré s masívnou podporou všetkých humanisticko-liberálnych mimovládok nedokázal presvedčeť nikoho, okrem Bratislavy, že pravda je len v tom, čo oni píšu. Dúfajme teda, že teraz sa konečne spamätajú a začnú písať správy o tom, čo sa v skutočnosti deje a už nie o tom, čo si sami prajú aby sa dialo. Ale takéto očakávania sú rovnako utopistické, ako očakávanie, že Matovičova vláda prinesie pre Slovensko viac, ako len pár trestných obvinení na bývalú partičku okolo SMERu.