Kto zo štyroch podnikateľov zachráni chorých na koronavírus?
07 | 03 | 2020 I Peter Haluza

Žiadna zo štyroch koaličných strán momentálne nemá záujem o ministerstvo zdravotníctva.


Kto zo štyroch podnikateľov, ktorí sa zišli na čele potenciálnej koalície, zachráni chorých na koronavírus? Táto otázka sa môže zdať morbídna, ale vo svetle posledných udalostí nadobúda obludné rozmery. Nejde navyše len o aktuálny koronavírus, ale aj onkologicky chorých pacientov, kardiakov, diabetikov a vôbec všetkých chorých na Slovensku.

Pointou je, že žiadna zo štyroch koaličných strán momentálne nemá záujem o ministerstvo zdravotníctva. To patrí medzi jedno z troch ministerstiev, ktoré Igor Matovič označil ako „bezprizorné“.

Treba začať robiť, povedal Kiska a odišiel do Popradu
Lídri novej koalície zatiaľ ukázali len dvojtvárnosť a snahu odkrojiť si čo najväčší kus koláča sami pre seba. Čítať ďalej
06 | 03 | 2020 | Peter Haluza


Je tam totiž kopec roboty a ak jeho vedenie nemá záujem používať „CT metódu“,  teda predražený nákup zdravotníckych prístrojov a materiálu známy z čias Smeru-SD, nie je tam veľmi na čom zarobiť a v podstate ide len o hasenie vážnych problémov. Teda o nezištnú robotu „pre ľudí“. A tam sa – prekvapivo – nikto veľmi nehrnie.

Našťastie sme sa v piatok stihli dozvedieť, že do budúcej stredy by mali byť hotové dohody o vládnych postoch a začne sa písať programové vyhlásenie vlády. Aj napriek „informačnému embargu“ to stihol na obed oznámiť celému Slovensku v Rádiu Expres Boris Kollár.

Bolo to približne vtedy, keď si Matovič so Sulíkom robili selfíčka u Richarda v kuchyni.



Premiér Pellegrini zatiaľ oznamoval Slovensku zlú správu o prvom výskyte koronavírusu a následne aj o všetkých potrebných opatreniach. Niekomu sa síce môžu zdať prehnané, ale ak si uvedomíme, že napríklad v Čechách už zaviedli povinnú
Česko už nariadilo povinnú karanténu, pokuta je 3 milióny českých korún
V Českej republike testy preukázali nakazenie sa vírusom Covid-19 u ďalších šiestich ľudí. Momentálne ich je v celej krajine osemnásť, informuje portál iDnes. Čítať ďalej
06 | 03 | 2020 | Timotej Dudka
pre občanov krajiny vracajúcich sa z Talianska a jej nedodržanie podmienili aj trojmiliónovou pokutou, na Slovensku zatiaľ ide o úplne štandardný proces.

Otázkou tak ostáva, či je potrebné viac robiť paniku z toho, že lídri budúcej koalície si varia taliansku kuchyňu (Sulík navaril gnocchi), alebo z jedného prípadu vírusu, ktorý musel nutne prísť. Každopádne, nakúpiť rúška nezaškodí. Či už zo strachu pred vírusom, alebo pre možnou infekciou populizmu zo strany budúcich vládnych politikov.

Koaliční partneri pokračujú v rokovaniach, majú si deliť aj posty
V pondelok (9. 3.) by sa mala stretnúť pracovná skupina, ktorá má hovoriť o výstavbe nájomných bytov. Na tejto téme trvá Sme rodina. Čítať ďalej
06 | 03 | 2020 | TASR