Čech kradol osem rokov lyže v Rakúsku. Odhalili ho kamerové záznamy
07 | 03 | 2020 I Timotej Dudka

Rakúski policajti zadržali 43-ročného Čecha, ktorý od roku 2012 kradol lyže v rakúskych lyžiarskych regiónoch. Len za tohtoročnú zimnú sezónu ukradol lyžiarske vybavenie v hodnote 30 000 eur.


Český portál iDnes uviedol, že polícia muža zatkla na začiatku mesiaca v hoteli, v tirolskom Seefelde. V jeho izbe našla viacero párov lyží. Čech sa k niektorým z krádeží priznal. Pátranie viedli úrady v Salzburgu, kde polícia od roku 2012 zaznamenala zvýšený počet stratených lyží v lyžiarskych strediskách. Čech ale kradol aj v Tirolsku, Korutánsku a Štajersku.

Zlodeja, ktorý lyže odnášal vo vlastných vakoch, často natočili kamery. Vo februári sa polícii muža podarilo identifikovať a v stredu zadržať. Čech sa podľa policajtov sústredil predovšetkým na drahšie zjazdové lyže, bral ale aj bežky, snowboardy, helmy a iné vybavenie.

Vyšetrovatelia uviedli, že za tohtoročnú sezónu ukradol asi 40 zjazdových lyží, štyri páry bežiek a tiež snowboardy či lyžiarske topánky. Celkovú škodu za všetky roky kradnutia polícia v správe nevyčíslila.

Prípravy Brexitu stoja vládu viac ako 5 miliárd eur
Vládne ministerstvá vynaložili viac ako päť miliárd eur na prípravy Spojeného kráľovstva na odchod z EÚ, informuje BBC. Čítať ďalej
06 | 03 | 2020 | Timotej Dudka