"Pacient s potvrdeným ochorením COVID-19 sa už cíti lepšie", tvrdí Pellegrini
06 | 03 | 2020 I TASR

Pacient, ktorému ako prvému potvrdili na Slovensku nákazu na nový koronavírus, sa cíti už lepšie. Zdá sa, že je u neho priebeh ochorenia ľahší.


V piatok o tom informoval premiér SR Peter Pellegrini (Smer-SD). Ubezpečil, že tento 52-ročný pacient nenavštívil urgentný príjem v Univerzitnej nemocnici Bratislava (UNB) a že ide sekundárny prenos ochorenia. Pacient sa zrejme nakazil od svojho syna, ktorý navštívil Benátky, avšak ten nevykazuje žiadne príznaky ochorenia.

Pacient, ktorému ako prvému potvrdili na Slovensku nákazu na nový koronavírus, má trvalý pobyt v meste v blízkosti Bratislavy. V piatok to uviedol premiér SR Peter Pellegrini (Smer-SD), nevedel však potvrdiť, či tento 52-ročný muž na uvedenom trvalom bydlisku aj reálne žije.

Momentálne sa podľa predsedu vlády robí anamnéza, kde sa pacient pohyboval, čo robil, s kým prichádzal do styku a či sa prípadne zúčastňovať hromadných verejných podujatí. Aj na základe toho sa na krízovom štábe určí ďalší postup.

Na Slovensku potvrdili prvý prípad nákazy novým koronavírusom
Na Slovensku potvrdili prvý prípad nákazy novým koronavírusom, ktorý spôsobuje ochorenie COVID-19. V piatok o tom informoval premiér Peter Pellegrini (Smer-SD). "Infikovaný je 52-ročný muž, ktorý sa podľa všetkého nakazil tzv. sekundárnym... Čítať ďalej
06 | 03 | 2020 | TASR