Manželke a synovi muža s novým koronavírusom odobrali vzorky
06 | 03 | 2020 I TASR

Manželka a syn muža, u ktorého potvrdili ochorenie na nový koronavírus, boli prevezení do Univerzitnej nemocnice Bratislava na Kramároch, kde im odobrali vzorky, či tiež nemajú ochorenie COVID-19.


Vzorky budú vyšetrené čo najskôr. Po piatkovom zasadnutí krízového štábu na ministerstve vnútra to ohlásil premiér SR Peter Pellegrini (Smer-SD) s tým, že syn nakazeného muža bol pred niekoľkými dňami v Benátkach. Predseda vlády zároveň potvrdil, že muž s ochorením COVID-19 býva v obci Kostolište a pracoval vo Vysokej pri Morave.

U nakazeného muža sa prejavil aj zápal pľúc, jeho stav sa však podľa Pellegriniho zlepšuje. "Pán mal dlhšie zdravotné problémy, väčšinou sa zdržiaval po príznakoch doma a nemáme zachytený jeho veľký pohyb," uviedol Pellegrini. Pacient, od ktorého by nákaza pochádzala, nie je identifikovaný. Premiér podotkol, že "múdrejší budú po vyšetrení syna", či nákaza pochádzala od neho alebo nie. Výsledky by mali byť známe o pár hodín.

"Zatiaľ nie je tá situácia taká vážna, že by sme museli celú obec dať do karantény," povedal Pellegrini.

Premiér poznamenal, že krajina je v kritickej situácii, lebo je momentálne aj chrípkové obdobie.

"Pacient s potvrdeným ochorením COVID-19 sa už cíti lepšie", tvrdí Pellegrini
Pacient, ktorému ako prvému potvrdili na Slovensku nákazu na nový koronavírus, sa cíti už lepšie. Zdá sa, že je u neho priebeh ochorenia ľahší. Čítať ďalej
06 | 03 | 2020 | TASR