Dubajský šejk Mohammed nechal uniesť svoje dcéry a vyhrážal sa manželke
06 | 03 | 2020 I Timotej Dudka

Únos, vyhrážanie, nútený návrat a zastrašovanie. Britský súd vo štvrtok potvrdil obvinenia vznesené proti vládcovi Dubaja, šejkovi Mohammedovi Bin Rashidovi Al-Maktoumovi, informuje BBC.


V nadväznosti na významný prípad, ktorý sa začal pred ôsmimi mesiacmi, súd zverejnil rozsudok v prospech princeznej Haja, manželky Mohammeda, ktorá minulý rok utiekla z Dubaja spolu so svojimi dvoma dcérami a oznámila priateľom, že sa obáva o svoj život. Po sérii vyhrážok zo strany manžela sa princezná odmietla vrátiť, na čo šejk reagoval nariadením únosu svojich detí a následného doručenia späť k otcovi.

Samotný šejk sa na súdny proces do Spojeného kráľovstva nedostavil, nakoľko súd neuznal jeho žiadosť o tom, aby celý súdny proces prebiehal mimo verejnosti. Súd nevyhovel šejkovej žiadosti po tom, ako rozhodol, že prípad je vo verejnom záujme.

„Ako vedúci vlády som sa nemohol zúčastniť na vyšetrovacom procese súdu“. Trval na tom, že prípad bol súkromnou záležitosťou. „Žiadam, aby médiá rešpektovali súkromie našich detí a nezasahovali do ich života v Spojenom kráľovstve,“ uviedol.

Južná Afrika hlási prvý prípad koronavírusu
Južná Afrika potvrdila svoj prvý prípad nákazy vírusom Covid-19. Ide o 38-ročného muža, ktorý navštívil Taliansko so svojou manželkou, informuje BBC. Čítať ďalej
05 | 03 | 2020 | Timotej Dudka


Po vypočutí rozsiahlych svedeckých výpovedí súd zistil, že za únos a nútený návrat dvoch jeho dcér bol  zodpovedný Mohammed. Taktiež vyšli na povrch fakty, ktoré usvečili šejka, že „naďalej zachováva režim, v ktorom sú ženy zbavené slobody."

45-ročná princezná Haja z Jordánska, dcéra zosnulého kráľa Husajna, sa v roku 2004 vydala za Mohammeda, čím sa stala šiestou a zároveň najmladšou z jeho manželiek. Majú dve deti vo veku sedem a jedenásť rokov.

Britský súd rozhodol, že „otec konal od konca roku 2018 spôsobom, ktorý bol zameraný na zastrašovanie matky a taktiež, že nariadil svojim mužom, aby jeho deti v jeho mene uniesli.“

Varovanie pred nebezpečenstvom stále populárnejšej aplikácie TikTok!
Zdieľanie videí na sociálnej platforme TikTok spôsobuje stále viac vážnych zranení medzi tínedžermi po celom svete, najmä vo Veľkej Británii a USA. Čítať ďalej
05 | 03 | 2020 | Timotej Dudka