Bratia Saganovci sa predstavia na pretekoch Paríž - Nice. Pred desiatimi rokmi tu Peter dosiahol prvé víťazstvá
06 | 03 | 2020 I SITA

Bratia Peter a Juraj Saganovci sa predstavia na cyklistických etapových pretekoch Paríž - Nice (8. - 15. marca). Nemecký tím Bora-Hansgrohe o tom informoval na sociálnej sieti twitter.


Pre trojnásobného svetového šampióna ide o náhradný program, keďže pôvodne mal štartovať na talianskych klasikách Strade Bianche a Miláno - San Remo. Navyše, po takmer desiatich rokoch opäť absolvuje preteky, na ktorých sa dočkal svojich prvých profesionálnych víťazstiev.

Bora-Hansgrohe okrem Saganovcov nominovala aj Luxemburčana Jempyho Druckera, dvojicu rakúskych cyklistov Patrick Konrad, Felix Grossschartner a tiež nemecké duo Maximilian Schachmann a Pascal Ackermann. K príspevku na twitteri pridala aj svoje stanovisko v súvislosti s problémom menom koronavírus.

"Dôverujeme zdravotníckym organizáciám jednotlivých krajín a budeme konať v súlade s ich pokynmi. Predpokladáme, že nehrozí riziko pre našich jazdcov alebo členov tímu. Situáciu budeme sledovať," uvádza sa v tímovom vyhlásení.

Futbalová legenda Ronaldinho zadržaná v Paraguaji za používanie falošného pasu
Bývalého brazílskeho útočníka Ronaldinha vyšetruje polícia v Paraguaji za údajné predloženie falošného pasu pri vstupe do krajiny, informuje BBC. Čítať ďalej
05 | 03 | 2020 | Timotej Dudka


Peter Sagan sa na podujatí Paríž - Nice zúčastnil doposiaľ dvakrát. V roku 2010 triumfoval v tretej a piatej etape, čo boli jeho premiérové víťazstvá v profesionálnom pelotóne. Dnes ich má na konte už 113. Okrem toho vyhral aj bodovaciu súťaž.

O rok neskôr trikrát skončil v elitnej šestke, ale preteky napokon nedokončil. Jeho starší brat Juraj absolvoval Paríž - Nice takisto dvakrát a jeho najlepším výsledkom je 25. miesto z piatej etapy v sezóne 2018.

V poradí 78. ročník skloňovaných pretekov bude tvoriť osem etáp. Úvodné tri sú z pohľadu profilu ľahšie a k slovu by sa mohli dostať šprintéri. Nasledovať bude individuálna časovka na 15 kilometrov a potom náročnejšie klasikárske až kopcovité etapy. Najlepší vrchári zrejme zabojujú o celkové víťazstvo v siedmej etape, ktorá vrcholí viac než 16 kilometrov dlhým stúpaním na Valdeblore la Colmiane s priemerným sklonom 6,2 %.

Hokejové zápasy na Slovensku bez podávania rúk, hráči si len ťuknú rukavicami
Napriek tomu, že na Slovensku ešte nezaznamenali prípad nákazy novým typom koronavírusu, pristúpil Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) k preventívnym opatreniam na zápasoch v domácich súťažiach. Od štvrtka na slovenských súbojoch platí, že hráči... Čítať ďalej
05 | 03 | 2020 | SITA