Odsúdený sa pokúsil z leopoldovskej väznice o útek, zastavili ho dva výstrely do vzduchu
05 | 03 | 2020 I SITA

Pri použití služobnej strelnej zbrane nedošlo k zraneniu žiadnej osoby


O útek z Ústavu na výkon trestu odňatia slobody v Leopoldove sa dnes pokúsil jeden z odsúdených. Zastavili ho až dva varovné výstrely do vzduchu, k zraneniu osôb nedošlo. Agentúre SITA pokus o útek potvrdila hovorkyňa Zboru väzenskej a justičnej stráže Katarína Nováková.

„Na vzniknutú situáciu okamžite zareagovali službukonajúci príslušníci zboru, ktorí sa odsúdeného pokúsili zadržať. Následne opakovane použili výzvu, aby upustil od protiprávneho konania. Z rovnakého dôvodu boli vystrelené aj dva varovné výstrely do vzduchu a následne odsúdený upustil od svojho protiprávneho konania. Pri použití strelnej zbrane nedošlo k zraneniu žiadnej osoby,“ informovala Nováková.

Riaditeľ ústavu podľa nej okamžite prijal potrebné preventívno-bezpečnostné opatrenia a bolo začaté vyšetrovanie vzniknutej udalosti v súčinnosti s príslušnými zložkami Policajného zboru. O vzniknutej situácii bol vyrozumený dozorový prokurátor. Z dôvodu prebiehajúceho vyšetrovania nebude Zbor väzenskej a justičnej stráže k udalosti poskytovať viac informácií.

Ivana Gottová v šoku: Na Hrade jej prichystali nepríjemné prekvapenie
Ivana Gottová už sa do sporu s Pražským hradom dostala krátko po smrti manžela, informuje stars24, v týchto dňoch sa to možno bude opakovať. Prezident Zeman a jeho spolupracovníci totiž vdove prichystali ďalšie nepríjemné... Čítať ďalej
05 | 03 | 2020 | Dominik Simon