Kim Kardashian navštívila Biely dom s väzenkyňami, ktoré pomáhala oslobodiť
05 | 03 | 2020 I Dominik Simon

Televízna hviezda Kim Kardashian West v stredu tweetovala fotografie svojej návštevy Bieleho domu s tromi ženami, ktoré boli nedávno prepustené z väzenia. Informuje BBC.


Americký prezident Donald Trump vo februári skrátil tresty odňatia slobody pre Crystal Munozovú, Judith Negron a Tynice Hall.

Ženy boli uväznené za trestné činy súvisiace s drogami alebo iné nenásilné trestné činy a všetky majú ešte malé deti.

V roku 2018 Kardashian West lobovala v Bielom dome v mene babičky uväznenej na doživotie. Podľa New York Post sa Trump stretol s tromi ženami, ktoré ho navštívili v stredu.



„Prezident Trump zmenil rozsudky troch žien, ktoré si to skutočne zaslúžili. O tom som v správach veľa nepočula, takže som sa s vami chcela podeliť o ich príbehy!,“ tweetla Kardashian West.

„Mám to potešenie, že dnes môžem stráviť deň s týmito ženami spolu s @AliceMarieFree (Alice Johnson), ktorá pomohla tieto ženy vybrať.“

Mená žien navrhla Alice Johnson, 63-ročná babička, ktorej bola v roku 2018 udelená amnestia vo významnom rozhodnutí D. Trumpa. Kardashian West lobovala za jej prepustenie v Bielom dome.

Dcéra Donalda Trumpa Ivanka tiež tweetovala obrázok skupiny žien v západnom krídle.



V roku 1996 bola pani Johnson odsúdená na doživotie za nenásilné trestné činy týkajúce sa drog a stala sa symbolom mnohých neprimerane tvrdých trestov v USA.

Kim Kardashian West bola tá korá zavolala pani Johnsonovej, aby jej oznámila, že je slobodná, uviedli jej právnici.

Americkí prezidenti majú právomoc krátiť tresty zločincov alebo ich dokonca odpustiť. Ženy podali žiadosť o zrušenie ich trestov aj u prezidenta Baracka Obamu pred jeho odchodom z funkcie. Tie ale boli zamietnuté.

Kardashian West, ktorá minulý rok oznámila, že sa pripravuje na to aby sa z nej stala právnička, vedie kampaň za zmeny v americkom súdnictve. Stotožňuje sa s obavami z dlhých trestov vynesených nad prvýkrát obžalovanými, ale aj neprimeraného účinku na komunity etnických menšín.

USA sú svetovým lídrom v počte uväznených občanov.

Kylie Jenner dovolenkuje vo vile na Bahamách, jedna noc tu stojí viac ako desať tisíc dolárov
Kylie Jenner si na Bahamách užíva ako pravá miliardárka. Jej dovolenková vila vyzerá ako skutočný kúsok raja na zemi informuje TMZ. Čítať ďalej
03 | 03 | 2020 | Dominik Simon