AKTUÁLNE: Kiska stále nie je rozhodnutý, či pôjde do koalície
05 | 03 | 2020 I Peter Haluza

Líder strany Za ľudí na sociálnej sieti informuje, že o možnom vstupe do štvorkoalície ešte stále rozmýšľajú.


Vstup strany Za ľudí bude do veľkej miery záležať aj od odpovedí na otázky, ktoré pred rokovaním predsedníctva strany Za ľudí prinesie budúci šéf koalície Igor Matovič.

„Aj od toho závisí, ako sa rozhodneme. Uvedomujeme si, koľko mandátov naša strana získala a naše prípadné postavenie vo vláde, ale aj v opozícii. Nechceme a nebudeme sa rozhodovať rýchlo pod tlakom, napriek tomu, že mnohí by to chceli,“ napísal v stredu večer na sociálnej sieti Andrej Kiska.

Pellegrini sa pýta Kisku, či Kollár spĺňa požiadavku na morálny kredit
Peter Pellegrini (Smer-SD) sa stotožňuje s požiadavkou Andreja Kisku (Za ľudí) na vysoký morálny kredit novej vlády. Zároveň sa ho však pýta, či chce naozaj meniť obraz Slovenska s "kamarátom najväčších mafiánov". Vo videu na sociálnej sieti takto... Čítať ďalej
04 | 03 | 2020 | TASR


Podľa neho či už strana bude vo vláde alebo nie, dôležité je, že jeho politická formácia bola súčasťou príbehu, keď sa podarilo zastaviť Ficov Smer. Dôležitým odkazom, ktorý Kiska voličom nechal je, že podporuje snahu PS/Spolu o preverenie výsledkov volieb.

Koalícia Progresívne Slovensko/Spolu-občianska demokracia (PS/Spolu) dostala viac ako 600 podnetov od ľudí, ktorí poukazujú na nezrovnalosti pri hlasovaní v parlamentných voľbách. Koalícia zvažuje, že sa preto obráti na Ústavný súd so sťažnosťou.

AKTUALIZOVANÉ: PS/Spolu zvažuje ústavnú sťažnosť na voľby
Počas volieb zjavne nebolo zarátaných veľké množstvo preferenčných krúžkov, podnet na Ústavný súd SR zvažuje aj líder strany Vlasť Štefan Harabin. Čítať ďalej
04 | 03 | 2020 | Peter Haluza


Podľa ústavného právnika a doterajšieho šéfa Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán Eduarda Báránya má šancu uspieť, ak by dokázala, že sčítaním hlasov alebo označením miest, kde boli ukrátení na hlasoch, v skutočnosti boli tieto hlasy v ich prospech odovzdané. Ak koalícia PS/Spolu sťažnosť podá, Ústavný súd bude mať 90 dní, aby o nej rozhodla.