Čo by povedal Freddie Mercury o filme Bohemian Rhapsody?
04 | 03 | 2020 I Dominik Simon

Viac ako štvrťstoročie po smrti Freddieho Mercuryho bol jeho inšpiratívny životný príbeh sfilmovaný. Čo by legendárny spevák na životopisnú snímku Bohemian Rhapsody povedal? Názory sa líšia. Informuje stars24.


Je to už rok, čo Rami Malek dostal Oscara za to, ako v životopisnom filme Bohemian Rhapsody o legendárnej kapele Queen stvárnil jej hviezdneho speváka Freddieho Mercuryho. Ten sa premiéry snímky nedožil, zomrel pred viac ako 28 rokmi. Preto sa môžeme len domnievať, ako by sa mu film páčil.

Napríklad príbuzní Paula Prentera, ktorý bol vyobrazený ako sebaistý homosexuál, ktorý zvádza Mercuryho a manipuluje s ním aby ho poštval proti kolegom z kapely a privedie ho do sebazničujúceho kolotoča tvrdia, že by sa to Mercurymu nepáčilo. "Freddie Mercury by bol z toho filmu znechutený. Boli si s Paulom veľmi blízky," nechala sa počuť Prenterova neter Blathanaid.

Freddie Mercury o vzťahu s Eltonom Johnom: O čo prosil Elton pred smrťou Mercuryho?
Za mesiac uplynie 28 rokov od chvíle, čo nás opustil legendárny spevák Freddie Mercury. Toho spájalo priateľstvo s nemenej slávnym kolegom z brandže Eltonom Johnom. O čo Elton prosil v najťažších chvíľach na konci roka 1991? Čítať ďalej
25 | 10 | 2019 | Ján Prokop


Ani Prenterov brat pre film nemá pochopenie. Hovorí, že "Brian May (gitarista Queen) nad tým strávil 10 rokov, tak si aspoň mohol dať záležať na tom, aby všetko bolo správne. Pritom mu určite záležalo na správnom vyobrazení seba samého i zvyšku kapely," myslí si Gerald Prenter.

Sám May ale tvrdí niečo úplne iné. "Myslím, že Freddiemu by sa to páčilo, pretože je to dobrý, čestný portrét jeho osoby," vyhlásil muzikant s tým, že je potešený ohlasom, aký mal film u divákov.

Freddie Mercury predpovedal svoju smrť: Takto to chcel on sám!
Je to už takmer tridsaťrokov, čo nás pomerne predčasne opustil slávny spevák Freddie Mercury. Tento rok by oslávil 74. narodeniny. Prial si vôbec dožiť sa takého veku? Tu je odpoveď. Čítať ďalej
10 | 02 | 2020 | Žaneta Hurbanová