Obchodné reťazce na Slovensku pre koronavírus zvyšujú zásoby trvanlivých potravín
03 | 03 | 2020 I SITA

Reťazce pôsobiace na Slovensku – Lidl, Kaufland a Billa vnímajú zvýšený záujem zákazníkov o trvanlivé výrobky pre koronavírus.


Aj preto reťazce pristúpili k navyšovaniu zásob základný trvanlivých potravín na pokrytie zvýšeného dopytu. Agentúru SITA o tom informovali hovorcovia jednotlivých reťazcov.

„Vnímame zvýšený záujem zákazníkov o potraviny, predovšetkým o trvanlivé výrobky. Nakoľko väčšinu našej ponuky tvorí rýchloobrátkový sortiment, závisíme aj od kapacít našich dodávateľov. Sme s nimi v intenzívnom kontakte a snažíme sa, aby sme dokázali uspokojiť aj prípadný ďalší zvýšený dopyt zákazníkov,“ uviedol vedúci úseku komunikácie v Lidl Slovensko Tomáš Bezák.

Maďarsko pre koronavírus pozastavilo prijímanie migrantov do tranzitných zón
Väčšina migrantov prichádza z Iránu, alebo cez Irán, čo je jedným z centier nákazy. Čítať ďalej
03 | 03 | 2020 | TASR


„Spoločnosť BILLA zaregistrovala zvýšenie záujmu o základné trvanlivé potraviny, avšak chceme zákazníkov ubezpečiť, že navyšujeme aj zásoby na pokrytie zvýšeného dopytu. Ide predovšetkým o ryžu, múku, cestoviny a konzervy. Rovnako sme zaznamenali výrazný nárast o dezinfekčné prostriedky,“ povedala hovorkyňa Billa Slovensko Kvetoslava Kirchnerová.

„V Kauflande veľmi pozorne sledujeme dianie týkajúce sa šírenia koronavírusu a podnikneme všetky potrebné kroky pre to, aby nenastali žiadne výpadky v dostupnosti tovarov,“ doplnila hovorkyňa Kaufland Slovensko Lucia Langová.

Na Slovensku je aktuálne 195 vzoriek na ochorenie COVID-19 (koronavírus) negatívnych. Koronavírus na Slovensku tak doteraz nebol potvrdený. Agentúru SITA o tom v pondelok informovala hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR (MZ SR) Zuzana Eliášová.

Aj od Merkelovej ruky preč, je tu koronavírus (VIDEO)
Niektorí politici sa dohodli, že si kvôli novému koronavírusu nebudú podávať ruky. Medicínski odborníci odporúčajú rovnakým spôsobom zabrániť šíreniu nákazy i verejnosti. Čítať ďalej
03 | 03 | 2020 | Natália Sollárová


Obchodným reťazcom na Slovensku rastú pre koronavírus tržby ako počas vianočných sviatkov. V posledných dňoch zaznamenali zvýšenie tržieb v niekoľkých stovkách percent. Majú pritom dostatok zásob a plynule dopĺňajú pulty.

O aktuálnej situácii v utorok rokovali ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (MPRV SR) Gabriela Matečná a predstavitelia najväčších potravinových obchodných reťazcov na Slovensku. Stretnutia sa podľa agrorezortu zúčastnili zástupcovia reťazcov Terno, Kraj, Billa, Tesco, LIDL, CBA, Fresh, COOP Jednota a METRO.

Prázdne pulty zaznamenali reťazce takmer výhradne v Bratislave a jej blízkom okolí. V regiónoch išlo iba o ojedinelé prípady v niekoľkých väčších mestách. Vypredávali sa najmä suché potraviny, múka, káva, cestoviny či konzervy.

„Zástupcovia reťazcov nás tiež informovali aj o tom, že majú pomerne malé objemy nakupovaných potravín od talianskych dodávateľov, čiže prípadný výpadok dodávok potravín z Talianska by ich ovplyvnil len minimálne a vedeli by ho bez problémov nahradiť,“ doplnil generálny riaditeľ sekcie potravinárstva a obchodu MPRV SR Milan Lapšanský.

Zamestnanci spoločnosti Twitter musia kvôli koronavírusu pracovať iba z domu
Twitter oznámil svojim zamestnancom v Ázii, že vďaka neustále šíriacemu sa vírusu Covid-19 budú musieť od pondelka pracovať výhradne iba z domu, informuje BBC. Čítať ďalej
03 | 03 | 2020 | Timotej Dudka