Nigérijčan pašoval skoro kilo kokaínu vo svojich útrobách. Chytili ho v Prahe
03 | 03 | 2020 I Dominik Simon

Colníci zadržali v Prahe na Florenci Nigérijčana, ktorý prevážal v tráviacom trakte 900 gramov kokaínu. Droga by na čiernom trhu mala hodnotu približne sedem miliónov korún (270 000 EUR). Informuje portál iDnes.


Colníci muža odhalili vo štvrtok 27. februára pri kontrolnej akcii zameranej na nelegálny dovoz tabakových výrobkov prostredníctvom diaľkových autobusových liniek.

"U jedného z kontrolovaných autobusov colníci nechali vystúpiť všetkých pasažierov, pričom ich služobný pes cvičený na vyhľadávanie tabaku a drog označil jedného z cestujúcich. Svojmu psovodovi dával veľmi aktívny signál a upozorňoval ho najmä na pasažierové partiu tváre a rozkroku," opísala hovorkyňa správy Martina Kaňková.

Colníci preto u nigérijského cestujúceho, ktorý bol pri kontrole značne nervózny, vykonali kontrolné stery slín, na ktoré drogový test reagoval pozitívne. Následné RTG vyšetrenie potvrdilo v obsahu pasažierového žalúdku prítomnosť niekoľkých desiatok prehltnutých kapsúl.

Mexiko: Muž pašujúci takmer 250 balíkov kokaínu v črevách zomrel v lietadle
Na palube komerčnej leteckej linky smerujúcej z Bogoty do Tokia zomrel Japonec. Pitva odhalila nečakanú príčinu smrti - 246 balíkov kokaínu, ktoré muž pred letom prehltol. Čítať ďalej
28 | 05 | 2019 | tasr


Tých za 24 hodín zadržaný v špeciálnom zdravotníckom zariadení vylúčil neuveriteľné množstvo - konkrétne 80 kusov o celkovej váhe 900 gramov.

"Všetky kapsule obsahovali kokaín vysokej kvality, ktorého hodnota by na čiernom trhu dosiahla siedmich miliónov korún (270 000 EUR). Prípad bol odovzdaný vyšetrovateľovi," dodala Kaňková.

Colníci k prípadu uviedli, že ide z ich pohľadu o rekordmana a pripomenuli, že vlani zadržali podobného pašeráka. Ten priletel v septembri do Prahy z Fortalezy cez Lisabon. Ten však zhltol "len" 18 kapsúl s kokaínom o celkovej váhe 310 gramov.

Colníci v Hamburgu zadržali ďalšie tony kokaínu
Približne jeden a pol tony kokaínu objavili colníci v nemeckom prístavnom meste Hamburg v nákladnej lodi, ktorá sa priplavila z Brazílie. Čítať ďalej
07 | 08 | 2019 | TASR