Nemecko: Polícia zadržala organizovanú skupinu pašerákov ľudí
03 | 03 | 2020 I Dominik Simon

Pašeráci si údajne účtovali až 18 000 EUR za pašovanie Vietnamcov do Európy. K raziám došlo v niekoľkých štátoch, šesť osôb bolo zadržaných. Berlín bol dôležitým centrom siete pre obchodovanie s ľuďmi. Informuje DW.


Nemecká polícia uskutočnila v utorok sériu razií po celej krajine ako súčasť zásahu proti gangu podozrivých vietnamských pašerákov.

Celkovo sa operácie zúčastnilo 700 policajtov. Berlín bol stredobodom razií, pri ktorých polícia prehľadávala viac ako 20 bytov a obchodných priestorov vrátane kozmetických štúdií a reštaurácií v okolí východného okresu Kreuzberg.

Polícia uskutočnila razie aj v mestách ďalších šiestich nemeckých štátov vrátane Bádenska-Württemburgu, Dolného Saska a Hesenska.

Počas zásahu polícia vydala 13 zatykačov a vzala do väzby šesť podozrivých. Žiadajú ich obvinenia z pašovania najmenej 155 Vietnamcov do Nemecka počas roku 2018.

Ukrajinec prevážal cez slovensko-maďarskú hranicu troch Sýrčanov
Vyšetrovateľ Úradu hraničnej a cudzineckej polície obvinil Ukrajinca zo zločinu prevádzačstva. Obvinený muž mal cez štátnu hranicu SR previezť troch nelegálnych migrantov pochádzajúcich zo Sýrie, informovala polícia na sociálnej... Čítať ďalej
02 | 03 | 2020 | TASR