Straty vojakov a arzenálu sýrskej armády je len začiatok, varuje Erdogan
02 | 03 | 2020 I Marek Molnár

Sýrska armáda pri mnohých tureckých útokoch údajne stratila viac ako 2 500 vojakov, ako aj desiatky tankov a obrnených vozidiel, avšak toto je „len začiatok“, pretože Turecko ešte neukázalo svoju „skutočnú silu“, varuje turecký prezident Recep Tayyip Erdogan. Informuje portál RT.


"Začíname ukazovať našu skutočnú silu tým, ktorí vidia našu citlivosť ako [neochotu] preliať krv," vyhlásil turecký prezident v pondelok na zasadnutí svojej strany AK. "Straty vojakov a arzenálu v Sýrii sú len začiatkom," uviedol Erdogan.

Na podporu svojej hrozby Erdogan odprezentoval veľké straty, ktoré údajne nastali sýrskym jednotkám. Turecký prezident uviedol, že Damask stratil 2 557 vojakov a príslušníkov milícií, 135 tankov, ako aj desiatky kanónov, či viacnásobné raketové a protilietadlové systémy.

Erdogan sa tiež vyhrážal ďalšími útokmi a vyzval Moskvu a Teherán, ktorí podporujú prezidenta al-Asada v jeho boji proti terorizmu. "Znovu volám do Ruska a Iránu," uviedol turecký vodca a dodal: „Usilujeme sa vyriešiť humanitárnu krízu spôsobenú miliónmi ľudí, ktorí smerujú do našej krajiny zo Sýrie a zaistiť tak bezpečnosť našej krajiny.“

Sýria nedávno uzavrela svoj vzdušný priestor na severozápade krajiny, vrátane provincie Idlib, a vyhlásila, že akékoľvek lietadlo, ktoré sa tu ocitne, je nepriateľským cieľom.

Ozbrojenec zadržal 30 rukojemníkov v nákupnom stredisku v Manile
Filipínska polícia obkľúčila nákupné stredisko v Manile, kde ozbrojenec zadržal približne 30 osôb ako rukojemníkov. Informuje portál RT. Čítať ďalej
02 | 03 | 2020 | Marek Molnár