Vo Viedni sú ďalší štyria nakazení koronavírusom, dvaja z nich sú Nemci
01 | 03 | 2020 I TASR

Zdravotníci vo Viedni potvrdili prítomnosť nového druhu koronavírusu u ďalších štyroch pacientov, čím celkový počet nakazených v Rakúsku stúpol na 14. Oznámil to v nedeľu osobitný štáb rakúskeho ministerstva vnútra, ktorého údaje prevzala tlačová agentúra APA.


Najnovšími prípadmi vo Viedni sú dvaja miestni obyvatelia a dvaja nemeckí turisti. U všetkých štyroch sa prejavujú len "ľahké príznaky" ochorenia spôsobovaného koronavírusom SARS-CoV-2.

Hovorca predstaviteľa viedenského mestského zastupiteľstva pre oblasť zdravotníctva uviedol, že jedným z nakazených je Viedenčanka, ktorá sa nedávno vrátila z Milána, metropoly talianskeho regiónu Lombardsko postihnutého koronavírusovou epidémiou. Nemeckí turisti sa zase pred cestou do Viedne zúčastnili v domovskej krajine na jednom z karnevalov a prišli do styku s osobou, u ktorej sa nakazenie koronavírusom prejavilo už dávnejšie.

Oboch Nemcov najskôr prijali vo viedenskej Nemocnici cisára Františka Jozefa, medzičasom sa však vrátili do hotela. Ubytovaní sú oddelene, aby neohrozili ostatných hostí alebo zamestnancov. Mimo nemocnice zostávajú aj obaja novonakazení Viedenčania.

Po zarátaní najnovších prípadov je v súčasnosti v hlavnom meste Rakúska osem nakazených. Po dvoch evidujú v spolkových krajinách Tirolsko a Dolné Rakúsko a po jednom v Salzbursku a Štajersku. V celom Rakúsku vykonali do nedeľňajšieho dopoludnia 1826 testov na nový koronavírus, uviedlo tamojšie ministerstvo zdravotníctva.

Pri turecko-gréckej hranici je podľa OSN 13.000 migrantov, ďalší prichádzajú
Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM) v nedeľu oznámila, že pri pozemnej hranici Turecka s Gréckom sa zhromaždilo najmenej 13.000 ľudí po tom, ako Turecko oficiálne vyhlásilo svoje západné hranice za otvorené pre migrantov dúfajúcich, že sa... Čítať ďalej
01 | 03 | 2020 | Marek Molnár