Šport: Češka Kvitová si opäť zahrá vo finále turnaja WTA, Šramková postúpila do finále turnaja ITF W25
29 | 02 | 2020 I SiTA

Krátke správy zo športu:


-Česká tenistka Petra Kvitová si opäť zahrá vo finále turnaja WTA v katarskej Dauhe. Rodáčka z Bílovca v piatok zdolala svetovú jednotku Ashleigh Bartyovú 6:4, 2:6, 6:4 a revanšovala sa jej za januárovú prehru z Australian Open. Vo finále sa 29-ročná Češka stretne s Bieloruskou Arinou Sobolenkovou, ktorá v druhom semifinálovom dueli porazila skúsenú Rusku Svetlanu Kuznecovovú 6:4, 6:3.

-Srbský futbalista Dejan Dražič bude vo zvyšnej časti sezóny 2019/2020 pôsobiť v poľskom klube Zaglebie Lubin. Kmeňový hráč bratislavského Slovana odchádza na polročné hosťovanie s cieľom získať pravidelnú hernú prax a následne zabojovať o miesto v tíme úradujúceho slovenského šampióna. V Poľsku ho bude viesť niekdajší kouč Slovana Martin Ševela, s ktorým už mal Dražič možnosť spolupracovať.

-Slovenská tenistka Rebecca Šramková postúpila do finále turnaja ITF W25 v americkom Rancho Santa Fé hranom na tvrdom povrchu. V piatkovom semifinále si jednoznačne poradila so skúsenou Belgičankou Yaninou Wickmayerovou, ktorú deklasovala po setoch 6:2, 6:1. V súboji o turnajový titul čaká 23-ročnú Bratislavčanku čínska hráčka Siao-ti Jou.

Kužmová najčastejšie testovanou hráčkou, vlani absolvovala až 34 dopingových kontrol
Švajčiarsky denník Blick s odvolaním na oficiálne údaje Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) zverejnil mená hráčov a hráčok, ktoré v roku 2019 absolvovali najviac dopingových kontrol. Čítať ďalej
28 | 02 | 2020 | SITA


-Talian Filippo Ganna predviedol na majstrovstvách sveta v dráhovej cyklistike v Berlíne fantastický výkon. V piatkovej kvalifikácii vylepšil vlastný svetový rekord v stíhacích pretekoch jednotlivcov, keď dosiahol čas 4:01,934 min. Svoj doterajší najlepší výkon zlepšil 23-ročný jazdec o viac než sedem desatín.

-Nemeckí reprezentanti v skeletone ovládli preteky mužov na majstrovstvách sveta v Altenbergu. Využili výhodu domácej dráhy a rozdelili si všetky tri medailové priečky. Len jedna najrýchlejšia jazda zo štyroch stačila Christopherovi Grotheerovi na zisk premiérového titulu svetového šampióna. Je prvým nemeckým víťazom MS od roku 2000. Jeho krajan Axel Jungk bol najlepší v troch jazdách, ale zaváhanie v druhej ho pripravilo o zlato - zaostal o dve stotiny sekundy. Minimálny odstup mal aj tretí v konečnom poradí Alexander Gassner (+0,05). Obhajca prvenstva a favorizovaný Martins Dukurs z Lotyšska nepridal siedmy titul a musel sa uspokojiť len so 4. priečkou (+0,57).

Vlhová sa pokúsi znížiť manko na Brignoneovú, novinári si budú držať odstup
Sezóna zjazdárok vstupuje do rozhodujúcej fázy. Na Slovenku Petru Vlhovú čakajú počas víkendu v talianskom La Thuile dvadsiate štvrté a dvadsiate piate preteky ročníka 2019/2020. Až päťkrát sa v ňom dosiaľ tešila z víťazstva a stále má na dosah... Čítať ďalej
28 | 02 | 2020 | SITA