Napokon zdravý Dán Morkov mal pocit viny, že mohol šíriť koronavírus medzi účastníkov berlínskych MS
29 | 02 | 2020 I SITA

Dánsky cyklista Michael Morkov je síce zdravý, no cíti sa previnilo. Dôvodom je skutočnosť, že mohol preniesť koronavírus na svojich reprezentačných kolegov na majstrovstvách sveta v dráhovej cyklistike v nemeckom Berlíne.


Tridsaťštyriročný Dán totiž v úvode týždňa súťažil na pretekoch Okolo Spojených arabských emirátov, na ktorých zrušili posledné dve etapy pre výskyt koronavírusu u dvoch talianskych členov obslužného personálu v bližšie nešpecifikovanom tíme spomedzi účastníkov pretekov.

Morkov však už pred týmto odhalením odcestoval do Nemecka na svetový šampionát v dráhovej cyklistike. Vo štvrtok večer bolo osobne na berlínskom velodróme, potom však putoval na 34 hodín do karantény. Až po výsledkoch vyšetrení, že nie je nakazený koronavírusom, dostal povolenie štartovať na MS.

Vlhová štvrtá v super G v La Thuile, je to jej maximum v tejto disciplíne
Slovenská reprezentantka Petra Vlhová obsadila výbornú 4. priečku v sobotňajšom super G v rámci Svetového pohár v alpských lyžiarskych disciplínach v talianskom stredisku La Thuile. Čítať ďalej
29 | 02 | 2020 | SITA


"Je to veľká úľava," poznamenal Morkov po zistení laboratórnych výsledkov. "Počas čakania som nemal dobrý pocit, aj keď je to záležitosť, ktorú som nemal šancu ovplyvniť," pokračoval. "Mal som pocit viny, že som mohol preniesť vírus na ďalšie osoby a kolegov z reprezentácie," dodal. O tom, že výsledky testov boli u Morkova negatívne, informovala aj Medzinárodná cyklistická únia (UCI).

"Keď som šiel na velodróm a videl chalanov prekonať svetový rekord v tímovej stíhačke, ešte o podozreniach v SAE neboli žiadne zvesti. Dohady som počul prvýkrát až po návrate do hotela. Uvedomil som si, že by som mohol byť potenciálny prenášač vírusu. Navyše, od príchodu zo SAE som rozdal stovky objatí," opísal situáciu skúsený dánsky cyklista.

Michael Morkov sa na MS predstaví v nedeľu v madisone, v tejto disciplíne získal titul majstra sveta ešte v roku 2009.

Dvojgólový Studenič prvou hviezdou zápasu v AHL, bodovali aj M. Pospíšil a Ružička
Slovenský hokejový útočník Marián Studenič strelil dva góly vrátane víťazného v piatkovom zápase zámorskej AHL medzi jeho Binghamptonom Devils a tímom Hartfod Wolf Pack. Čítať ďalej
29 | 02 | 2020 | SITA