VIDEO: Ruské špeciálne sily vydali zábery svojho komanda a arzenálu v akcii
27 | 02 | 2020 I Marek Molnár

Utajené ruské špeciálne sily, ktoré dostávajú najnáročnejšie úlohy a dokážu sa dostať hlboko do nepriateľské územia, vydali video, ako vyzerá ich komando v akcii. Informuje portál RT.


Špeciálna kategória ruskej armády, ktorá je zostavená iba zo špeciálne trénovaných bojovníkov, sa dokáže infiltrovať za nepriateľské línie a sabotovať hrozbu v rôznych podobách.

Bola vytvorená pred desiatimi rokmi ako samostatné oddelenie, ktoré priamo zodpovedá generálnemu štábu. Ministerstvo obrany vo štvrtok zverejnilo videozáznamy o zručnostiach a vybavení ruského komanda.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=42&v=YC6k1qeLisY&feature=emb_title

O operáciách ruských špeciálnych síl sa vie len málo, ale údajne zohrali rozhodujúcu úlohu pri odvrátení bitiek v Sýrii, keď sa snažili identifikovať džihádistické ciele, čím pomohli pri útokoch ruských leteckých síl.

Jeden z mála členov komanda, ktorého identita bola zverejnená, je Aleksandr Prokhorenko, ktorého počas bitky o Palmyr v roku 2016 obklopili teroristi z islamského štátu (IS, predtým ISIS). Namiesto toho aby sa im vzdal, vyžiadal od svojich kolegov delostreleckú paľbu na miesto kde sa nachádzal.

VIDEO: Rozhnevaní Gréci pri demonštrácii hádzali na policajtov kamene
Niekoľko desiatok rozhnevaných Grékov sa v stredu večer zrazilo s políciou, keďže násilné protesty voči vybudovaniu nového zadržiavacieho centra pre nelegálnych migrantov na ostrove Lesbos stále pokračujú. Informuje portál RT. Čítať ďalej
27 | 02 | 2020 | Marek Molnár