„Ste skutočný?“ Pýtal sa moderátor Putina, ktorý odmieta dvojníka
27 | 02 | 2020 I Timotej Dudka

Ruský prezident Vladimir Putin vo štvrtok prezradil, že mu po nástupe na funkciu prezidenta ponúkali dvojníka, aby ho zastupoval pri potenciálne nebezpečných udalostiach, čo odmietol. Informuje BBC.


„Ste skutočný ?" Opýtal sa v rozhovore hlavy štátu novinár z agentúry TASS. „Áno," odvetil Putin. Téma prezidentových dvojníkov podľa novinárov patrí k najpopulárnejším otázkam Rusov v internetových vyhľadávačoch.

„Nápad sa zrodil, ale odmietol som," povedal prezident v jednom z rozhovorov, ktoré poskytol k 20. výročiu pri moci. „Bolo to v najťažších časoch boja proti terorizmu," dodal Putin a spresnil, že išlo o počiatok tohto tisícročia. Vtedy Rusko bojovalo s čečenskými separatistami a islamskými povstalcami na severnom Kaukaze.

Američan, ktorému vypadla 18-mesačná vnučka z 11. poschodia výletnej lode priznáva svoju vinu
Američan obvinený zo smrti svojej vnučky na palube výletnej lode v Portoriku priznáva svoju vinu a po dohode s rodinou je prepustený. Uvádza BBC. Čítať ďalej
27 | 02 | 2020 | Timotej Dudka


Po prevzatí funkcie premiéra v roku 1999 Putin rozpútal druhú čečenskú vojnou, ktorá skončila dobytím separatistického regiónu. Ale nasledovala vlna atentátov a rukojemníkov islamistami, pripomenula agentúra AFP.

Putin navštívil ruských vojakov v Čečensku niekoľko hodín po tom, čo jeho predchodca v Kremli Boris Jeľcin oznámil o silvestrovskej noci 1999 svoju rezignáciu. Neskôr Putin rozprával, že za tejto cesty sa vrtuľník, v ktorom letel, ocitol pod paľbou, poznamenala agentúra AP. Dodala, že Putin ešte za vojny podnikol do Čečenska niekoľko ďalších ciest, raz aj na sedačke druhého pilota v stíhačke.

Čína pripravuje 100 000 kačíc na boj proti pakistanským rojom kobyliek
Čína sa pripravuje na nasadenie 100 000 kačíc do susedného Pakistanu, aby pomohla bojovať proti rojom kobyliek, ktoré ničia poľnohospodárom plodiny. Informuje BBC. Čítať ďalej
27 | 02 | 2020 | Timotej Dudka