Šport: Lacko a Gabašvili z Ruska postúpili po stredajšej výhre, Lewandowski bude chýbať Bayernu Mníchov najbližšie štyri týždne
27 | 02 | 2020 I SITA

-Slovenský tenista Lukáš Lacko a Teimuraz Gabašvili z Ruska postúpili po stredajšej výhre 6:7 (4), 7:6 (4) a 10:8 v zápasovom tajbrejku nad tretím nasadeným izraelsko-bieloruským párom Jonathan Erlich, Andrei Vasilevskij do štvrťfinále štvorhry na challengerovom turnaji ATP vo francúzskom Pau.


-Norbert Gombos nepotvrdil pozíciu druhého nasadeného hráča na tenisovom turnaji ATP Challenger Tour vo francúzskom Pau, keď v stredajšom stretnutí 2. kola dvojhry v dvoch tajbrejkoch nestačil na Ernestsa Gulbisa a prehral 6:7 (7), 6:7 (1).

-Na turnaji WTA v katarskej Dauhe sa zrodilo na úkor Češky Karolíny Plíškovej. Tretia hráčka svetového rebríčka podľahla v 3. kole Tunisanke Ons Jabeurovej 4:6, 6:3, 3:6.

-Prezidenta Kosovskej futbalovej federácie Agim Ademi dostal deväťmesačný trest odňatia slobody za pokus o násilný nátlak z roku 2012. Verdikt nižšieho súdu z júla minulého roka potvrdil v stredu odvolací súd.

Gnabry potvrdil londýnsky gólový apetít, Bayern blízko k štvrťfinálovej miestenke
Profesionálnu kariéru začal v Londýne vo farbách Arsenalu, ale na seniorskej úrovni sa výraznejšie presadil až po návrate do rodného Nemecka. Krídelník Serge Gnabry sa do britskej metropoly rád vracia. Čítať ďalej
26 | 02 | 2020 | SITA


-Poľský kanonier Robert Lewandowski bude chýbať Bayernu Mníchov najbližšie štyri týždne pre zranenie, ktoré utrpel v utorkovom prvom osemfinálovom dueli Ligy majstrov na ihrisku FC Chelsea. Lewandowski má zlomeninu holennej kosti v ľavom kolennom kĺbe.

-Piešťanské Čajky pôjdu do odvety štvrťfinále Európskej basketbalovej ligy žien (EWBL) 2019/2020 so sedembodovým náskokom. Slovenský zástupca zvíťazil v stredu na palubovke ruského družstva BK Rostov-Don SFedU 77:70 (24:19, 21:19, 23:19, 9:13). Odveta v Piešťanoch je na programe o tri dni v sobotu 29. februára.

-Zo slovenských zástupcov v kvalifikácii miešanej štvorhry na medzinárodnom bedmintonovom turnaji FORZA Slovak Open v Trenčíne si šancu na postup do hlavnej súťaže udržali len Simeon Suchý s Michaelou Telehaničovou, ktorí ako jediní zvládli stredajšiu prekážku 1. kola.

Boston si uctil 500 zápasov Haláka, od Cháru dostal hodinky a od vedenia klubu striebornú hokejku
Jaroslav Halák odchytal päťstý zápas v NHL už 3. decembra 2019, ale až teraz si ho vedenie Bostonu Bruins verejne uctilo. Pred utorkovým súbojom Boston - Calgary (2:5) sa na ľade TD Garden uskutočnila milá slávnosť, na ktorej slovenského gólmana v... Čítať ďalej
26 | 02 | 2020 | SITA


-Zuzane Rehák Štefečekovej sa zatiaľ darí na medzinárodných pretekoch brokových zbraní Qatar Open 2020 v katarskej Dauhe. Členka ŠCP Bratislava je po troch z piatich položiek kvalifikácie trapu žien suverénne na čele so 72 terčmi. Pred najbližšou prenasledovateľkou má štvorbodový náskok. Jej krajanky figurujú na prelome druhej a tretej desiatky - Jana Špotáková je zatiaľ 19. (58) a Veronika Vargová 22. (57). V kategórii mužov je Erik Varga po prvom dni piaty so 69 terčmi, rovnaký výkon má na konte aj Marián Kovačócy atakujúci finálovú šestku zo 7. pozície. Michal Slamka (64) sa zatiaľ nachádza na 27. stupienku a Milan Zábranský (60) je 36.

-Slovenskému reprezentantovi Marekovi Copákovi tesne unikla medaila na majstrovstvách Európy v streľbe zo vzduchových zbraní v poľskom Vroclave. Copák obsadil v stredajšej súťaži juniorov vo vzduchovej pištoli 60 konečné 4. miesto finálovým výkonom 197,1 (v kvalifikácii 5. s 573 bodmi). V momente, keď skončil vo vyraďovacej časti, ho od postupu do bojov o medaily delili dve desatiny bodu. Lukáš Filip skončil 32. (557) a Jerguš Vengríni 42. (547). Slováci v tímovej súťaži zo 7. miesta so súčtom 1677 bodov postúpili do štvrťfinále.

-Slováci Kamila Novotná a Rafael Knapík obsadili na ME v streľbe zo vzduchových zbraní v poľskom Vroclave v kategórii juniorov 11. miesto v tímovom mix puškárov. V I. časti kvalifikácie si pripísali na konto 620,9 bodu, k čomu Novotná prispela 310,9 bodu a Knapík 310 bodmi. Na postup do II. kvalifikačnej časti medzi osmičku najlepších potrebovali v stredu dosiahnuť aspoň 621,8 bodu.

Dick Pound by v prípade potreby preferoval zrušenie OH 2020 pred ich presunom do iného dejiska alebo na iný termín
Podľa dlhoročného člena Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Kanaďana Dicka Pounda by organizátori OH 2020 v japonskom Tokiu mali pristúpiť k zrušeniu podujatia a nie k ich presunutiu na iný termín či do iného dejiska, ak ohrozenie... Čítať ďalej
25 | 02 | 2020 | SITA