Pápež pre chorobu obmedzil svoj program
27 | 02 | 2020 I SITA

Pápež František je chorý a vynechal z tohto dôvodu aj plánovanú štvrtkovú omšu s rímskym duchovenstvom. Oznámila to Svätá stolica.


Podľa údajov Vatikánu má 83-ročný pápež "ľahkú nevoľnosť", ale bude vo štvrtok pokračovať vo svojej práci. František však "uprednostnil ostať v blízkosti Domu svätej Marty" vo Vatikáne, kde býva. Pôvodne mal ísť do Lateránskej baziliky v Ríme na stretnutie s duchovenstvom a následne tam sláviť omšu.

K povahe jeho choroby sa Vatikán nevyjadril, avšak pápež kašľal a fúkal si nos už počas omše na popolcovú stredu. Jeho ochorenie prichádza v čase rýchleho šírenia epidémie koronavírusu v Taliansku, ktorým sa nakazilo už 400 ľudí, takmer všetci však na severe krajiny.

V Ríme doteraz zaznamenali tri prípady nákazy, všetky tri osoby sa však podarilo vyliečiť. Pápež pochádzajúci z Argentíny sa vo všeobecnosti teší dobrému zdraviu.

Mali by sme sa pripraviť na možný výskyt koronavírusu aj u nás, upozorňuje hlavný hygienik
Mali by sme sa pripraviť na to, že sa aj u nás objaví prípad nákazy novým koronavírusom. Hlavný hygienik SR Ján Mikas to uviedol vo štvrtok pred zasadnutím Bezpečnostnej rady SR. Otázkou podľa neho je, ako rýchlo sa tento prípad a jeho kontakty... Čítať ďalej
27 | 02 | 2020 | SITA