Ozbrojený muž v Milwaukee zabil piatich zamestnancov pivovaru, potom aj seba
27 | 02 | 2020 I TASR

Podľa správ miestnych médií bol útočník taktiež zamestnancom pivovaru, ktorého však v stredu dopoludnia prepustili z práce.


Ozbrojený muž zastrelil v stredu piatich zamestnancov jedného z najznámejších a najväčších amerických pivovarov v meste Milwaukee v americkom štáte Wisconsin. Útočník sa napokon sám zastrelil, informovala agentúra AFP s odvolaním sa na miestnu políciu.


K hromadnej streľbe došlo v komplexe americko-kanadskej firmy Molson Coors. V tom čase sa v 20 budovách areálu nachádzalo celkovo viac ako 1000 zamestnancov. Podľa správ miestnych médií bol útočník taktiež zamestnancom pivovaru, ktorého však v stredu dopoludnia prepustili z práce.


4 tínedžeri boli zatknutí potom, čo na Floride podpálili historickú vlakovú stanicu (VIDEO+FOTO)
Štyria tínedžeri boli zatknutí potom, čo založili masívny požiar, ktorý zničil takmer 100 rokov starú železničnú stanicu na Floride. Informuje portál CNN. Čítať ďalej
26 | 02 | 2020 | Marek Molnár

Polícia uviedla len to, že išlo o 51-ročného obyvateľa Milwaukee. Muž zomrel na následky strelného zranenia, ktoré si zrejme sám spôsobil. Podrobnosti o priebehu streľby ani o motíve útočníka policajti nezverejnili.


"Podlý vrah spustil paľbu v závode pivovarníckej spoločnosti Molson Coors, zmaril životy piatich ľudí a niektorých zranil, časť z nich ťažko," povedal americký prezident Donald Trump na tlačovej konferencii v Bielom dome, ktorá bola venovaná šíreniu koronavírusu.


Polícia po útoku celé sídlo spoločnosti uzavrela a vyzvala obyvateľov, aby sa nepohybovali v jeho okolí. Napokon oznámila, že útočník pravdepodobne nemal komplicov a že hrozba pre verejnosť jeho smrťou pominula.