Američan, ktorému vypadla 18-mesačná vnučka z 11. poschodia výletnej lode priznáva svoju vinu
27 | 02 | 2020 I Timotej Dudka

Američan obvinený zo smrti svojej vnučky na palube výletnej lode v Portoriku priznáva svoju vinu a po dohode s rodinou je prepustený. Uvádza BBC.


Salvatore Anello bol v októbri obvinený za smrť spôsobenú nedbanlivosťou po tom, čo 18-mesačná Chloe Wiegandová vypadla z 11. poschodia karibskej lodi Royal. Anello hovorí, že položil Chloe na drevené zábradlie vedľa toho, čo považoval za sklenenú stenu zo zatvorených okien, pričom si neuvedomil, že jedno okno bolo otvorené.

„Dnes som prosil Boha, aby sa pokúsil pomôcť ukončiť túto nočnú moru pre moju rodinu, ak by to bolo možné,“ povedal Anello.

Vo vyhlásení právnika rodiny, Michaela Winklemana, sa uvádza, že Anello viac nemusí čakať na rozsudok súdu vo väzení v Portoriku, nakoľko mu bolo schválené podmienečné prepustenie po dohode s rodinou v jeho domovskom štáte Indiana. Winkleman uviedol, že dohoda „je v najlepšom záujme rodiny, aby mohli uzavrieť túto hroznú kapitolu a zamerať svoju pozornosť na smútok Chloe“.

Čína pripravuje 100 000 kačíc na boj proti pakistanským rojom kobyliek
Čína sa pripravuje na nasadenie 100 000 kačíc do susedného Pakistanu, aby pomohla bojovať proti rojom kobyliek, ktoré ničia poľnohospodárom plodiny. Informuje BBC. Čítať ďalej
27 | 02 | 2020 | Timotej Dudka


7. júla 2019 bola Chloe a jej rodina na dovolenke, keď bola výletná loď zakotvená v San Juane. Spadla cez veľké otvorené okno a pristála na beténovej ploche 11 poschodí pod ľoďou. Podľa Winklemana „Chloe chcela tresknúť na sklo“, ako to zvykla robiť počas hokejových zápasov svojho brata, avšak chcela buchnúť práve na to otvorené.

"Cítia sa zdevastovaní a rozrušení. Stoja 100 percent za Anellom a jeho verziou udalostí. Nalievate soľ do ich otvorených rán. Sú v počiatočných fázach zdĺhavého procesu, ktorým je smútok. Snažia sa dať svoje životy dokopy,“dodal. Anello po srdcervúcom incidente opakovane dookola hystericky kričal, že si myslel, že to okno je zatvorené.

Rodina žalovala karibský Royal a rodičia Chloe v minulom roku povedali NBC: „Zrejme majú vinu za to, že na 11. poschodí tejto výletnej lode nemajú bezpečnejšie opatrenia.“

Plavebná spoločnosť odmietla akúkoľvek právnu vinu a tvrdí, že vinu nesie výlučne iba Anello.

Klimatickí aktivisti vyhrali súdny spor o rozšírení londýnskeho letiska
Kontroverzné plány londýnskeho letiska Heathrow na výstavbu tretej pristávacej dráhy boli po súdnom rozhodnutí zamietnuté. Informuje BBC. Čítať ďalej
27 | 02 | 2020 | Timotej Dudka