Prídavky na deti súčasní poslanci nezvýšia, parlament nebol uznášaniaschopný
26 | 02 | 2020 I SITA

Po druhom neúspešnom hlasovaní o zrýchlenom konaní k novele zákona o prídavku na dieťa predseda parlamentu Andrej Danko ukončil rokovanie 58. schôdze Národnej rady SR.


Parlament nebude na aktuálnej schôdzi rokovať o návrhu novely zákona o prídavku na dieťa, podľa ktorej sa mala od začiatku budúceho roka suma prídavku na dieťa zvýšiť zo súčasných 24,95 eura na 50 eur. Pri hlasovaní o návrhu na skrátené legislatívne konanie o tejto novele zákona totiž zákonodárny zbor dvakrát po sebe nebol uznášaniaschopný.

Pri prvom hlasovaní sa prezentovalo len 68 poslancov, z toho bolo 42 poslancov za Smer-SD, 15 poslancov za SNS, osem poslancov za hnutie Sme rodina, poslanec za Most-Híd Eduard Adamčík a nezaradení poslanci Rastislav Holúbek a Peter Marček. Poslanci za ĽSNS sa na hlasovaní nezúčastnili.

Do druhého hlasovania sa zapojilo len 69 poslancov. Opäť sa na hlasovaní nezúčastnili poslanci za ĽSNS.

Penzisti dostanú v novembri trináste dôchodky, parlament návrh schválil
Trinásty dôchodok pre všetkých penzistov nahradí doterajší vianočný príspevok, ktorý Sociálna poisťovňa vlani vyplácala len tým penzistom, ktorých dôchodok alebo úhrn dôchodkov dosahoval najviac 658,50 eura. Čítať ďalej
25 | 02 | 2020 | SITA


Podľa vládneho návrhu novely zákona o prídavku na dieťa sa mal mesačný prídavok na dieťa od začiatku budúceho roka zvýšiť z 24,95 eura na 50 eur. Zvýšenie prídavkov na deti si malo v budúcom roku vyžiadať 300 miliónov eur, v roku 2022 to malo byť 333 miliónov eur a v roku 2023 už 341 miliónov eur.

Po druhom neúspešnom hlasovaní o zrýchlenom konaní k novele zákona o prídavku na dieťa predseda parlamentu Andrej Danko ukončil rokovanie 58. schôdze Národnej rady SR.

Kampaň Smeru-SD vyzerá na úplný prepadák
Slabá prítomnosť v regiónoch, slabučké videá, nánosy káuz. To je vizitka predvolebnej kampane Smeru-SD, ktorá ešte stále dúfa, že vyhrá ďalšie voľby. Čítať ďalej
25 | 02 | 2020 | Peter Haluza