Premiér vyzval ľudí, aby išli voliť a rozhodli, kam sa bude SR uberať
26 | 02 | 2020 I TASR

Predseda vlády Peter Pellegrini vyzval ľudí, aby išli v sobotu (29. 2.) voliť. V príhovore občanom podotkol, že o budúcej podobe slovenskej politiky by mali prehovoriť obyvatelia všetkých miest a obcí na Slovensku. "Preto vás všetkých bez rozdielu bydliska pozývam k volebným urnám," vyhlásil premiér.


Parlamentné voľby sú podľa jeho slov z hľadiska kvality života azda najdôležitejšie zo všetkých. "Preto vás chcem v prvom rade vyzvať, aby ste prejavili svoj názor, využili svoje volebné právo a rozhodli ste o tom, kam sa Slovensko bude štyri roky uberať," povedal.

Zdôraznil, že vďaka voľbám majú ľudia jedinečnú možnosť ovplyvniť život v štáte. "Nikto iný, iba občania Slovenskej republiky majú právo povedať, komu dajú mandát na spravovanie vecí verejných. Len a len ľudia rozhodnú, kto ich bude zastupovať, a tak je to správne. Nedajme si túto možnosť vziať," apeloval premiér.

Muž, kvôli ktorému sa v Taliansku rozšírila epidémia, čakal na testy 36 hodín!
Tridsaťosemročný amatérsky futbalista Mattia navštívil na začiatku minulého týždňa nemocnicu v severotalianskom CODOGNO s podozrením na zápal pľúc. Testy na nový typ koronavírusu mu však tamojší lekári urobili až po 36 hodinách, po celú túto dobu... Čítať ďalej
26 | 02 | 2020 | Miroslav Tóth


Pellegrini by bol rád, keby silným hlasom prehovorili všetky slovenské regióny. "Som presvedčený, že Slovensko bude iba také silné, aké budú jeho jednotlivé časti. Tak ako sila každej rodiny je postavená na medzigeneračnej solidarite, tak sila štátu sa musí opierať o solidaritu a vzájomnú pomoc centra a regiónov," poznamenal.

Účasť na voľbách považuje premiér za spoločenskú zodpovednosť. "Nerozhodujeme totiž iba o sebe, ale o svojich deťoch, rodičoch, susedoch a všetkých ľuďoch na Slovensku. Preto si, prosím, doprajme nielen niekoľko minút na návštevu volebnej miestnosti," vysvetlil.

Koalícia zabudla, že 13.dôchodky presadzoval ako prvý Boris Kollár
26 | 02 | 2020 | Platený PR článok


Ľudia by si podľa neho mali pred hlasovaním odpovedať, aké Slovensko by chceli mať o štyri roky. Či chcú, aby zostalo v EÚ a NATO, či chcú sociálny štát, stabilitu, bezpečnosť a kompetentné riadenie štátu. "Ak si pomenujeme svoje priority, skúsme sa sami seba opýtať, kto ich najlepšie naplní," doplnil Pellegrini.

V prejave hovoril aj o potrebe vnútropolitickej stability, ktorá je podľa neho kľúčom k ďalšiemu úspechu Slovenska. Zdôraznil, že Slovensko potrebuje funkčný parlament aj vládu, ktorá začne čo najrýchlejšie pracovať.

Premiér si tiež želá, aby voľby, nech sa skončia akokoľvek, nerozdeľovali ľudí. Hovorí, že ho trápi, ako politika odcudzuje rodiny, priateľov či kolegov na pracovisku. Premiér preto volá po jednote národa. "Čakajú nás nové časy, plné zmien, a my musíme spoločne prekročiť ich prah. Nech nás preto vo voľbách nevedie nenávisť, ale záujem o budúcnosť Slovenska a jeho národnú súdržnosť," uzavrel.

Vyšetrovateľ zastavil trestné stíhanie v kauze Dankovej rigoróznej práce
Účelová komisia Akademického senátu (AS) UMB konštatovala, že medializovaná dvojica rigoróznych prác "obsahuje časti, ktoré sú oproti zdrojovej literatúre mierne upravené, väčšina častí však rovnako vykazuje vysokú mieru zhody so zdrojovou... Čítať ďalej
26 | 02 | 2020 | TASR