Okradne liberálna excelencia Čaputová penzistov o 13. dôchodok?!
26 | 02 | 2020 I Slavěna Vorobelová

(autorka je aktívna politička)


Dobrá správa pre penzistov. Parlamentu sa včera aj vďaka podpore strany Kotlebovci – Ľudová strana naše Slovensko podarilo schváliť 13.  dôchodok. Presne v duchu hesla, ktorým sa strana riadi, že všetky dobré návrhy, ktoré pomôžu ľuďom, treba podporiť bez ohľadu na politické tričko predkladateľa. Už koncom roka tak poberatelia starobných, predčasných , invalidných, ale aj ďalších dôchodkov dostanú niekoľko stoviek eur na prilepšenie. Alebo žeby nie?!

Nič nie je isté, pretože o osude ešte bude rozhodovať prezidentka Zuzana Čaputová. Vetuje prijatý zákon alebo nie?! Osud dôchodcov je teraz v jej rukách. Už sa vyjadrila, že rozhodne až po voľbách. Prečo asi? Očakáva nebodaj, že príde progresívna liberálna vláda, ktorá dôchodcom, teda zvyšovaniu dôchodkov pre našich penzistov a iným sociálnym opatreniam veľmi naklonená nie je?

Rozhodnú v konečnom dôsledku voľby. Tie sú už o pár dní. Otázka znie, ako sa rozhodne bývalá čelná predstaviteľka Progresívneho Slovenska po nich. Opozičné pravicové strany totiž vidia v trinástom dôchodku hrozbu, korupciu, trestný čin. Oni proste ľuďom nedoprajú ani len tých pár eur na prilepšenie za ich dlhoročnú prácu a prínos pre túto spoločnosť. Naše staré mamy, starí otcovia si zaslúžia aspoň toto, ak nie oveľa viac.

Takže, je to na našej slniečkárskej excelencii, či tým, ktorí celý život poctivo pracovali, dopraje prilepšenie alebo im tie peniaze vytrhne z rúk a rovno spred nosa!

PS: Ale taký dúhový pochod by určite podporila bez rozmýšľania aj finančne. Na propagáciu LGBTI a podobných skupín to by hádam aj miliardu naši progresívni slušnoľudia vyčlenili samozrejme s požehnaním prezidentského paláca. Prípadne niekoľko tisíc migrantov by tiež našim slniečkam nevadilo, veď na to máme predsa náš sociálny systém. Toľko kultúrneho obohatenia by nám priniesli, že to nepotrebuje ani komentár...