Boston si uctil 500 zápasov Haláka, od Cháru dostal hodinky a od vedenia klubu striebornú hokejku
26 | 02 | 2020 I SITA

Jaroslav Halák odchytal päťstý zápas v NHL už 3. decembra 2019, ale až teraz si ho vedenie Bostonu Bruins verejne uctilo. Pred utorkovým súbojom Boston - Calgary (2:5) sa na ľade TD Garden uskutočnila milá slávnosť, na ktorej slovenského gólmana v drese "medveďov" sprevádzali najbližší - manželka, syn aj dcéra a z hľadiska mu tlieskalo takmer 18 000 divákov.


Brankárskej dvojke Bostonu gratulovali viacerí spoluhráči. Od kapitána Zdena Cháru si prevzal značkové hodinky a od Patricea Bergerona fľašu kvalitného vína. Medzi gratulantov sa zaradil aj prezident Bruins Cam Neely, ktorý Halákovi odovzdal pamätnú plaketu ako aj striebornú hokejku, symbolizujú nevšedný okamih v kariére - 500 absolvovaných zápasov.

Dick Pound by v prípade potreby preferoval zrušenie OH 2020 pred ich presunom do iného dejiska alebo na iný termín
Podľa dlhoročného člena Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Kanaďana Dicka Pounda by organizátori OH 2020 v japonskom Tokiu mali pristúpiť k zrušeniu podujatia a nie k ich presunutiu na iný termín či do iného dejiska, ak ohrozenie... Čítať ďalej
25 | 02 | 2020 | SITA


Tridsaťštyriročný Halák sa stal 74. brankárom v histórii NHL, ktorý odchytal minimálne 500 zápasov (medzitým ich má už 518). Dosiahol to počas 14 sezón v najprestížnejšej hokejovej lige sveta v dresoch Montrealu, St. Louis, Washingtonu, New York Islanders a Bostonu. V aktuálnej sezóne Halák zasiahol do 29 zápasov, z toho 16 bolo víťazných, v troch vychytal shutout. Jeho úspešnosť zákrokov je 91,8% a priemer inkasovaných gólov 2,42 na zápas.

Portál spots.yahoo.com pripomína, že aj keď si Haláka v Bostone veľmi vážia, bude si zrejme po sezóne hľadať nový klub. Jeho kontrakt vyprší na konci tohto súťažného ročníka a vedenie momentálneho lídra NHL bude mať zrazu dilemu, koho podpísať z množstva voľných agentov, medzi ktorých budú patriť Torey Krug, Jake DeBrusk, Matt Grzelcyk, ale aj Halákov krajan a kapitán tímu Zdeno Chára.

Bratislava Capitals má namierené do EBEL ligy, chce v nej pôsobiť už od budúcej sezóny
Aktuálny líder druhej najvyššej hokejovej súťaže Bratislava Capitals mieri do nadnárodnej EBEL ligy. Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) umožnil novovzniknutému klubu vstup do tejto medzinárodnej súťaže už od nasledujúceho... Čítať ďalej
25 | 02 | 2020 | SITA