Trumpova návšteva v Indii spôsobila násilne protesty, ktoré si vyžiadali 7 mŕtvych a viac ako 100 zranených
25 | 02 | 2020 I Timotej Dudka
Počas násilných protestov v mestách Indie zahynul policajný dôstojník a ďalších šesť osôb, keď prívrženci a odporcovia nového zákona o občianstve vrhali na seba kamene.



 

RT uvádza, že k intenzívnym zrážkam prišlo, keď americký prezident Donald Trump, ktorý sa v Ahmedabáde stretol s bohatým privítaním, prišiel do mesta v pondelok večer ako súčasť svojej 36-hodinovej návštevy Indie. Násilie protestujúcich občanov spôsobilo vážne zranenia viac ako 100 ľuďom.



Dôstojník, 42-ročný Ratan Lal, podľahol zraneniam, keď ho zasiahli kamene počas protestu v Gokalpuri. Verí sa, že ostatní zabití boli demonštranti. Podľa miestnych médií, dve obete sa ešte musia identifikovať.

V snahe ukončiť konflikty a rozptýliť demonštrantov v pondelok polícia vyhodila do davu slzný plyn a vykonala niekoľko protiútokov v okresoch Jaffrabad, Maujpur, Chandbagh, Khureji Khas a Bhajanpura. Kým nepokoje dočasne zmizli cez noc, polícia naďalej hliadkovala ulicami.

V utorok ráno dostali hlásenie o ďalších protestoch, v ktorých sa ohadzujú kameňmi medzi skupinami demonštrantov.



Polícia tiež prijala opatrenia v Bombaji uprostred nepokojov a zakázala všetky verejné protesty v meste mimo vyhradenej oblasti na športových ihriskách Azad Maidan, informovala agentúra ANI.

Izraelský premiér sa vyhráža Gaze „plnohodnotnou“ vojnou!
Izrael sa nezastaví, aby si zaistil svoju bezpečnosť. Navyšše, pokiaľ miestne ozbrojené skupiny pokračujú v raketových útokoch, Izrael môže začať rozsiahlu a plnohodnotnú vojenskú kampaň proti Gaze, uviedol premiér Benjamin... Čítať ďalej
25 | 02 | 2020 | Timotej Dudka