Šport: Škrtel rozhodol v tureckej najvyššej súťaži, Simmonds dohrá aktuálnu sezónu v Buffale
25 | 02 | 2020 I SITA

-Slovenský futbalový obranca Martin Škrtel rozhodol v tureckej najvyššej súťaži o pondelňajšom triumfe Basaksehiru na pôde Rizesporu 2:1. Rodák z Handlovej nastúpil na trávnik v 87. min a o tri minúty neskôr využil zaváhanie domáceho brankára. Pre Škrtela to bol tretí gól v aktuálnom ročníku a vďaka nemu sa Basaksehir vrátil na prvé miesto ligovej tabuľky.


-Kanadský hokejový útočník Wayne Simmonds dohrá aktuálnu sezónu v Buffale, kam bol vymenený z New Jersey. "Diabli" za neho získali voľbu v 5. kole draftu 2021, no pokiaľ Simmonds odohrá v tomto ročníku aspoň desať zápasov v play-off, tak New Jersey bude vyberať o kolo skôr. Vzájomnú výmenu zrealizovali Montreal s Ottawou. Novým spoluhráčom Tomáša Tatara je forvard Aaron Luchuk, opačným smerom putoval Matthew Peca.

-Edmonton Oilers bol takisto aktívny na prestupovom poli a získal troch kvalitných útočníkov. Z Ottawy prichádza za výber v 5. kole budúcoročného draftu Tyler Ennis a novými akvizíciami sú aj bývalí hráči Detroitu Andreas Athanasiou a Ryan Kuffner. Vedenie najslabšieho tímu NHL získalo Sama Gagnera a voľby v 2. kolách draftov v rokoch 2020 a 2021.

Dvaja ruskí hráči NY Rangers mali autonehodu, Kreider s novou dlhoročnou zmluvou
Dvojica ruských hokejistov pôsobiacich v tíme New York Rangers Pavel Bučnevič a Igor Šesťorkin mala vo večerných nedeľňajších hodinách dopravnú nehodu. Čítať ďalej
24 | 02 | 2020 | SITA


-Ukrajinská tenistka Elina Svitolinová prekvapujúco končí už v druhom kole turnaja WTA v katarskej Dauhe. Nad sily nasadenej päťky podujatia bola 18-ročná Američanka Amanda Anisimovová, ktorá vyhrala 6:3, 6:3. Zároveň vrátila Svitolinovej prehru z prvého vzájomného duelu, v auguste 2018 jej podľahla v dvoch setoch na turnaji v Cincinnati.

-Vo veku 36 rokov sa rozhodol ukončiť svoju hokejovú kariéru Kanaďan Scottie Upshall. V zámorskej NHL odohral viac než 800 zápasov a postupne nastupoval za Nashville, Philadelphiu, Phoenix, Columbus, Floridu a St. Louis. Na medzinárodnej scéne získal striebro na MS 2009 a na konci minulého roka bol členom víťazného tímu Kanady na Spenglerovom pohári. Naposledy pôsobil vo švajčiarskej NLA, kde si obliekal dres tímu Ambri-Piotta.