Najstarší muž na svete zomrel
25 | 02 | 2020 I Dominik Simon

Guinness World Records udelil 112-ročnému Japoncovi jeho titul začiatkom tohto mesiaca. Majiteľ titulu uviedol, že úsmev bol tajomstvom jeho dlhého života. Informuje DW.


112-ročný Japonec, ktorý bol pred niekoľkými týždňami vymenovaný za najstaršieho žijúceho muža na svete umrel, informovali v utorok miestne médiá. Chitetsu Watanabe, obyvateľ mesta Joetsu v strednom Japonsku, zomrel v nedeľu podľa japonských médií Kyodo News. Watanabe sa narodil 5. marca 1907 v Niigate v severnom Japonsku. Získal oficiálny certifikát od Guinnessových, v ktorom ho označili za najstaršieho žijúceho človeka až 12. februára tohto roku. Držiteľom predchádzajúceho záznamu bol Masazo Nonaka, ďalší Japonec, ktorý zomrel minulý mesiac. Najstaršou známou živou osobou je Kane Tanaka, žena, ktorá oslávila 117. narodeniny v januári. Je tiež Japonka.

Watanabe chodil na poľnohospodársku školu predtým, ako sa presťahoval na Taiwan, kde pracoval v spoločnosti na výrobu cukru. Držitel rekordu tu žil 18 rokov a potom pôsobil v japonskej armáde počas druhej svetovej vojny. Po vojne sa vrátil do svojho rodného mesta v Japonsku a až do dôchodku pracoval ako štátny zamestnanec. Dožil v opatrovateľskom dome.

Na slávnostnom odovzdávaní cien Guinness povedal Watanabe, že tajomstvo jeho dlhovekosti je že sa nehnevá a vždy sa usmieva. Japonec mal päť detí, 12 vnúčat, 16 pravnúčat a jedného pravnuka.

Čo to malo znamenať? Trump kritizoval Oscara za film Parazit
Americký prezident Donald Trump vo štvrtok na predvolebnom mítingu v Colorade kritizoval, že hlavnú cenu americkej filmovej akadémie Oscar tento rok získal juhokórejský snímok Parazit. Informuje iDnes.cz. Ako príklad skvelých filmov prezident... Čítať ďalej
21 | 02 | 2020 | Dominik Simon