B. Kollár a Ľ. Vážny odmietajú rokovania Smeru a Sme rodina o podpore návrhov
25 | 02 | 2020 I TASR

Hnutie Sme rodina podporuje 13. dôchodok a zvýšenie prídavku na dieťa. Jeho líder Boris Kollár to povedal v utorok v Národnej rade (NR) SR.


Odmieta, že by o podpore návrhov rokovalo Sme rodina so Smerom-SD. Rovnako to odmietol aj poslanec Ľubomír Vážny (Smer-SD).

"Je dôležité, aby sme vyslali signál ľuďom, že je tu politická strana, ktorá na nich bude myslieť," skonštatoval Kollár s tým, že skrátené legislatívne konanie k návrhu na zavedenie 13. dôchodku by v pléne prešlo aj bez prezentácie poslancov jeho hnutia.

Hoci rokovanie o návrhoch tesne pred voľbami považuje za volebnú korupciu a populizmus, Sme rodina podľa Kollárových slov má tieto opatrenia v programe a zahlasuje za oba vládne návrhy, ako aj za odmietnutie Istanbulského dohovoru.

Palrlament: Skrátené legislatívne konanie o 13. dôchodku je schválené
Za zrýchlené rokovanie hlasovali poslanci Smer-SD, SNS a ĽSNS. Čítať ďalej
25 | 02 | 2020 | Peter Haluza, SITA


Kollár zároveň odmietol akékoľvek rokovania so Smerom-SD o podpore týchto návrhov. "S Robertom Ficom sa nerokuje, Robert Fico sa odstraňuje," dodal.

Vážny odmietol rokovania s Kollárom, rovnako ako aj dohody s ĽSNS. Hlasovanie podľa jeho slov nie je náznakom žiadnej povolebnej koalície. Tvrdí, že peniaze na sociálne opatrenia budú v rozpočte. "Bolo vyjadrené ministrom financií, že bude hľadať prostriedky a podľa mňa ich nájde," poznamenal.

"Vždy lepšie hodinu pred voľbami, ako hodinu po voľbách nič," skonštatovala poslankyňa Eva Antošová (SNS) v súvislosti s predloženými sociálnymi opatreniami na mimoriadnej schôdzi parlamentu. Ľudia podľa nej môžu byť vďační za to, že sa odhlasuje niečo, čo im pomôže.

Novinár, ktorý položil premiérovi otázku o sexuálnej orientácii, skončil
Redaktor týždenníka Plus 7 Dní Pavel Knapko, ktorý počas rozhovoru s premiérom Petrom Pellegrinim rozoberal aj jeho sexuálnu orientáciu, v novinách včera skončil. Čítať ďalej
25 | 02 | 2020 | Peter Haluza