Šport: Horanský postúpil do hlavnej časti turnaja ATP, Washingtonu Capitals zvíťazili v nedeľňajšom zápase zámorskej NHL
24 | 02 | 2020 I SITA

-Hokejisti Plzne zvíťazili v nedeľňajšom zápase českej najvyššej súťaže nad Kladnom 8:5 a podiel na tom mali aj slovenskí obrancovia. V 11. min skóroval Peter Čerešňák a piaty gól domáceho tímu strelil Adam Jánošík. Gól Lukáša Cingela nepomohol Hradcu Králové k víťazstvu na ľade Komety Brno (2:3 po predĺžení) a dvakrát sa do listiny strelcov zapísal aj Libor Hudáček. Aj vďaka nemu Liberec triumfoval na ľade Pardubíc 4:1.


-Slovenský tenista Filip Horanský postúpil do hlavnej časti turnaja ATP v čilskom Santiagu. Vo finálovom kole kvalifikácie si poradil s brazílskym tenistom Pedrom Sakamotom 7:6 (4), 6:7 (1), 6:4. Slovensko tak bude mať v hlavnom "pavúku" dvojnásobné zastúpenie, keďže dvojkolovú kvalifikáciu úspešne zvládol aj Martin Kližan.


-Hokejisti Washingtonu Capitals zvíťazili v nedeľňajšom zápase zámorskej NHL nad Pittsburghom Penguins 5:3. O svojom víťazstve rozhodli až v záverečnej tretine, v ktorej strelili štyri góly. Prvou hviezdou zápasu bol švédsky útočník Carl Hagelin, ktorý v 45. min vyrovnal skóre na priebežných 3:3 a 47 sekúnd pred koncom pečatil gólom do prázdnej bránky triumf Capitals.

*ň-Víťazom turnaja ATP v americkom Delray Beach sa stal domáci Reilly Opelka. Vo finálovom súboji dvoch "servismanov" zdolal Kanaďana Miloša Raoniča po setoch 4:6, 7:6 (6), 6:3. V druhom sete odvrátil 22-ročný Američan mečbal súpera a získal svoj druhý turnajový titul na okruhu ATP. Dokopy zaznamenali obaja hráči 35 nechytateľných podaní.

*Nedeľňajšiu severskú kombináciu Svetového pohára v nórskom Trondheime ovládol domáci Jarl Magnus Riiber. Pripísal si na konto už 13. triumf v aktuálnej sezóne, čím potvrdil to, že veľký krištáľový glóbus je v správnych rukách. Prvé štyri priečky obsadili Nóri a Riibera na stupňoch víťazov doplnili Jens Luraas Oftebro a Espen Björnstad.