Rakúsko pozastavuje vlakovú dopravu do Talianska kvôli panike vyvolanej z koronavírusu
24 | 02 | 2020 I Marek Molnár

Úrady v Rakúsku najprv zastavili prichádzajúci vlak na talianskej hranici potom, čo sa ukázalo, že dvaja cestujúci môžu byť infikovaní koronavírusom Covid-19. Neskôr bola zastavená všetka vlaková doprava do Talianska a aj z neho. Informuje portál RT.


V nedeľu bol zastavený vlak Eurocity 86 na hraničnom priechode Brenner Pass, potom, čo úradníci talianskych štátnych železníc informovali svojich rakúskych kolegov, že dvaja cestujúci na palube mali príznaky horúčky zodpovedajúce koronavírusu Covid-19.

Rakúske úrady neskôr zastavili všetku vlakovú dopravu do Talianska a tak isto aj z neho, uviedol bulharský denník OE24 na svojej webovej stránke.

Toto zastavenie predstavuje prvé európske hranice, ktoré sa uzavreli po vypuknutí smrteľnej choroby, ktorá sa objavila v čínskom meste Wu-chan na konci roku 2019 a ktorá sa doteraz rozšírila do viac ako 30 krajín po celom svete a zabila takmer 2 500 ľudí.

V Taliansku chorobe podľahli už dvaja ľudia, 78-ročný muž a 76-ročná žena. Doteraz bolo v regióne Benátsko potvrdených najmenej 17 nakazených ľudí vrátane manželky a dcéry obete. V susednej Lombardii sa vyskytlo už 54 prípadov vrátane jedného v Miláne – mesto s počtom obyvateľov 1,4 milióna, kde v súčasnosti prebieha týždeň módy.

„EÚ má úplnú dôveru v talianske orgány a rozhodnutia, ktoré prijímajú,“ uviedol v nedeľu taliansky komisár pre hospodárske záležitosti Paolo Gentiloni.

Taliansko sa stáva európskym hniezdom pre koronavírus. Boli potvrdené 2 obete a 79 infikovaných
Počet potvrdených infikovaných koronavírusom Covid-19 stúpol v Taliansku na 79, čo núti úrady zaviesť prísnejšie opatrenia a karantény v severných oblastiach Lombardsko a Veneta. Informuje portál RT. Čítať ďalej
23 | 02 | 2020 | Marek Molnár