Prvý duel s poslancom Ficom: Krajniak vytiahol čísla, expremiér opakoval, že ich iba kriminalizujú
24 | 02 | 2020 I Peter Bachan

Robert Fico vyšiel z ulity. Klesajúce preferencie Smeru-SD nakopli aj samotného šéfa strany. Expremiér po dlhých rokoch súhlasil s účasťou v televíznej debate. V predvolebnom dueli sa mu postavil Milan Krajniak zo Sme rodina.


Podpredseda hnutia expremiéra vôbec nešetril. A kto by čakal odhodlaného Fica, ktorého nič nerozhádže, musel ostať prekvapený. Jeho vystúpenie bolo nepresvedčivé. Argumenty Milana Krajniaka tentokrát nedokázal vyvrátiť s istotou sebe vlastnou.

„Máme priemerný dlh občana najvyšší v Európskej únii,“ vytkol zástupca Sme rodina vláde Smeru. Podľa neho od roku 2006, kedy sa Fico dostal k moci, vzrástlo zadlženie občanov z 1800 eur na 8000 eur na hlavu. Podľa Krajniaka rástli aj ceny. „Ceny bytov o 60 percent a ceny v zdravotníctve až o 100 percent,“. Podľa Krajniaka politici tu sú na to, aby mysleli na ľudí, nie na seba. „Jediná zodpovedná zmena je, že vymeníme Smer a to, čo tu napáchal,“ zdôraznil Ficovi.

Podľa Fica opozícia klame a Slovensko patrí k najnižšie zadlženým krajinám v rámci únie. Argumenty Krajniaka však nevyvrátil. „Hlavným programom tejto kampane je kriminalizácia Smeru,“ reagoval na Krajniaka expremiér.

„My sa na ľudí nikdy nevykašleme, pretože sme presvedčení, že pre nich v politike sme. Musí tu byť niekto, kto dokáže tú spoločnosť dať dokopy. Vieme si zahryznúť do jazyka, ak ide o dobro ľudí,“ vyhlásil Krajniak.

Napriek aktuálnej atmosfére v spoločnosti sa Smer chystá opäť vyhrať voľby a ponúknuť myšlienky silného sociálneho štátu. Sme rodina má však na Smer-SD ťažké srdce aj kvôli ich postoju k návrhom, ktoré hnutie v parlamente počas štyroch rokov predložilo.

„Ľudia sa obávajú, či túto kleptokraciu nevystrieda psychiatria. Budú to obavy, aká zmeny prídu. Chceme byť garantmi normálnosti,“ dodal Krajniak.

V nemocnici už skončil aj Boris Kollár
Líder hnutia Sme rodina Boris Kollár je na infúziách. Čítať ďalej
24 | 02 | 2020 | Peter Haluza