Pasažier na linke spoločnosti Air Canada pozitívne testovaný na koronavírus
24 | 02 | 2020 I Mário Martinka
Spoločnosť Air Canada v nedeľu oznámila, že jedena cestujúca na jednom zo svojich letov z Montrealu do Vancouveru 14. februára mala pozitívne testy na vírus COVID-19 ( koronavírus ).

Centrum pre kontrolu chorôb Britskej Kolumbie sa teraz snaží skontaktovať cestujúcich tohto letu a informovať ich o tomto fakte.

Letecká spoločnosť uviedla, že ju informovali zdravotnícke orgány v sobotu. "Air Canada spolupracuje s orgánmi verejného zdravotníctva a podnikla všetky odporúčané opatrenia," uviedla v nedeľu hovorkyňa leteckej spoločnosti., píše xinhuanet.com Zatiaľ nie je jasné, či je cestujúca jedným zo šiestich nových prípadov koronavírusu, ktoré už boli oznámené v provincii Britská Kolumbia.

Stránka montreal.ctvnews.ca prichádza s informáciou, že po príchode do Vancouveru mala žena mierne príznaky a bola testovaná na vírus v nemocnici. Odvtedy sa mohla vrátiť domov, ale musí zostať v izolácii.

Air Canada spolupracuje s orgánmi verejného zdravotníctva a prijala všetky odporúčané opatrenia,“ napísala v e-maile hovorkyňa Air Canada pre vzťahy s médiami Pascale Dery. Zamestnanci spoločnosti Air Canada boli o incidente informovaní v internom dokumemte zaslanom zamestnancom v sobotu. V dokumente sa uvádza, že cestujúci cestoval z Iránu do Vancouveru cez Montreal. V dokumente sa ďalej uvádza, že riziko prenosu koronavírusu sa považuje za nízke a členovia posádky letu nemusia byť v karanténe, ale odporúča sa im „monitorovať sa počas 14 dní ... a oznámiť akékoľvek príznaky miestnym odborníkov v oblasti verejného zdravia...

Členovia posádky sa môžu rozhodnúť nezúčastniť sa lietania počas nasledujúcich 14 dní, ak sa tak rozhodnú.

Čínske mesto používa na prevenciu epidémie 5G robota
23 | 02 | 2020 | Mário Martinka