Hnutie OĽaNO si v dedinských rozhlasoch okresu Námestovo objednalo antikampaň na KDH
24 | 02 | 2020 I SITA
Skutočná zmena podľa jeho slov bez KDH nevznikne, preto mu takáto antikampaň nedáva žiadnu logiku a považuje ju len za čistú zákernosť.

Hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) si v dedinských rozhlasoch hornooravského okresu Námestovo objednalo antikampaň na Kresťanskodemokratické hnutie (KDH). Na sociálnej sieti to napísal predseda KDH Alojz Hlina. P

riblížil, že v nedeľu 23. februára sa na to pýtal lídra OĽaNO Igora Matoviča, ktorý mu však zatiaľ neodpovedal. OĽaNO robí podľa Hlinu túto antikampaň v okrese, v ktorom má KDH dlhodobo najlepšie volebné výsledky v rámci celého Slovenska.

Progresívci mali pri svojej kampani zneužiť Čaputovej konto na FB, tvrdí Transparency
Transparency International Slovensko (TIS) prirovnáva postup pri vedení kampane koalíciou PS/Spolu k nekalým praktikám zahraničných spoločností v nedávnej minulosti. Čítať ďalej
23 | 02 | 2020 | Jaroslav Fabok


„Po obsahovej stránke máte pocit, že to je reklama kotlebovcov, zo zvukovej stopy sa Vám však prihovára hlas Anny Záborskej (bývalá členka KDH, ktorá v blížiacich sa voľbách kandiduje na kandidátke OĽaNO, pozn. SITA) a je to reklama na OĽaNO. Na takúto antikampaň pár dní pred voľbami musíte mať poriadny žalúdok, respektíve ho nemať. Môžem to už asi brať aj ako osobnú pomstu, že ju robia práve v okrese Námestovo. Z Námestova pochádzam, moja mama tam stále žije, na cintorín chodím do Námestova zapaľovať sviečku mojím príbuzným,“ zdôvodnil predseda KDH.

Koalícia PS/Spolu už minula na kampaň vyše dva milióny eur, viac ako Smer
Pôvodnú sumu na kampaň už progresívci dva krát prehodnotili, keďže v prieskumoch príliš príliš nehviezdili. Čítať ďalej
23 | 02 | 2020 | Peter Haluza


Skutočná zmena podľa jeho slov bez KDH nevznikne, preto mu takáto antikampaň nedáva žiadnu logiku a považuje ju len za čistú zákernosť. „Politika je zápas, ale takýto nechutný zápas, aký je v tomto prípade, je predsa len za hranou. Len na dokrášlenie toho, akú dobu žijeme, uvádzam túto skutočnosť. Pani Záborská v nahrávke patetickým hlasom okrem iného hovorí, že spoločná kandidátka OĽaNO, NOVA, Kresťanská únia (KÚ) a Zmena zdola zabezpečí aj neprijatie registrovaných partnerstiev. Asi by to však chcelo vyjadrenie Jána Budaja, lebo Zmena zdola, ktorej je lídrom, má vo svojom programe pod číslom 35: podporujeme prijatie zákona o registrovaných partnerstvách,“ uzavrel Hlina.

Aktualizácia:

Hnutie OĽaNO v reakcii pre agentúru SITA uviedlo, že voči KDH nevedie žiadnu antikampaň. „Oznam Anny Záborskej v obecných rozhlasoch predstavuje individuálnu volebnú kampaň KÚ, ktorá prirodzene oslovuje svojich konzervatívnych voličov. Ide o bežnú kampaň, ktorú robia takmer všetky politické strany. Naše hnutie robí kampaň po celom Slovensku, nielen v Námestove, preto nechápeme reakciu pána Hlinu,“ priblížil stanovisko hnutia jeho hovorca Matúš Bystriansky.